Založ si blog

Z pozostalosti pána Reného

Našli sme v zásuvke starého písacieho stola zápisky z ciest nášho nebohého príbuzného, pána Reného. Korešpondujú so zbierkou hrnčekov, ktoré si priviezol z ciest po starom predcovidovom svete. Po tom veľkom a voľnom svete, v ktorom stačil na cestovanie pas a kreditka. Len občas boli treba aj víza či nedajbože potvrdenie o očkovaní proti nejakej veľmi škaredej tropickej chorobe.

Takto jednoducho pán René v priebehu troch desaťročí (1991-2020) precestoval okolo 170 krajín zo 193 členských krajín OSN. O každej z navštívených krajín napísal svoje príhody, skúsenosti a postrehy, takže vznikol elaborát s viac ako tisíc stránkami a desiatkami tisíc fotografií na priložených sd-kartách.

Nebohý René zanechal pre nás po sebe značné dedičstvo. Podmienkou toho, aby sme si dedičstvo užili však je, aby sme sa tieto jeho zápisky z ciest pokúsili niekde publikovať. Samozrejme, skúsime túto jeho požiadavku splniť,- aby sme mohli siahnuť na jeho majetok a konečne začali aj my žiť ako prasce v žite.

Aby čitatelia blogov v Pravde veľmi netrpeli a aby tu zostalo trochu miesta aj pre iných blogerov, rozhodli sme sa zápisky z ním navštívených krajín skrátiť na 1 max. 2 strany plus fotografiu hrnčeka z príslušnej krajiny. Nazdáme sa, že to takto bude voči krajinám aj spravodlivé a ako vo futbale tak aj v Reného prezentácii dostane napríklad Andorra rovnakú šancu zaujať prípadných čitateľov ako trebárs Austrália.

René v zápiskoch upozorńuje, že mu nejde o žiaden cestopis, žiadnu bedekrovú či wikipédnu faktografiu. René je vo svojich zápiskoch a úvahách veľmi subjektívny a ako návštevník zo Slovenska je veľmi slovenský. Prepáčte mu to. -René bol už raz taký. Bol to slovenský nacionalista z lazov kdesi medzi Dunajom, Hronom a hustými stredoslovenskými lesmi.

Blíži sa leto a mnohí sa chystajú na dovolenky za hranice. Mnohí však tiež budú musieť zostať doma. Tak ako vlani. Bu´d kvôli biede, alebo kvôli strachu z covidu, alebo kvôli množstvu byrokracie, spojenej s prechodom hraníc. Týmto strachopudom a bedárom aspoń trochu narušíme nudu na Slovensku. Dostanú príležitosť cestovať s nami zadarmo-prstom po displeji.

Majú sa načo tešiť.

S úctou Dedič pána Reného.

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 757
Celková čítanosť: 2818913x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie