Ukrajinskí vojaci v spoločnej akcii s vojakmi Doneckej ĽR !

12. apríla 2022, dedic, Nezaradené

Neuveriteľné ! Vojaci 36.bataliónu námornej pechoty Ukrajiny z Mariupola po svojom zajatí vojakmi DNR rozprávali okrem iného aj o okolnostiach hrdinskej smrti a zneuctenia mŕtvoly generálmajora vojsk RF. Ako je známe, nacikovia z Azova si to nahrávali na video a potom sa s tým odbavovali na internete. Telo padlého ruského generála banderovci odmietali vydať, hoci im vojaci RF za neho ponúkali živých zajatcov.

Zajatí príslušníci námornej pechoty nielenže popísali miesto, kde boli ostatky generála ukryté, ale boli ochotní sprevádzať vojakov DNR na miesto úkrytu a pomáhať im s transportom tela z mariupolského Azovstala do bezpečných častí mesta. Vojaci DNR súhlasili s ich asistenciou. Vrátili im ručné zbrane a spoločne sa vydali na pomerne nebezpečnú akciu. Akcia sa vydarila a telo generála je už v rukách vojakov RF. Príslušníci námornej pechoty po akcii vrátili zbrane a zase sa stali zajatcami.

-Zdá sa, že možnosti spolupráce medzi Rusmi a mnohými príslušníkmi ozbrojených síl Ukrajiny nie sú také nemožné, ako by sa na základe tvrdení vojnovej propagandy /tej či onej strany/ zdalo. V častiach Ukrajiny, kde sú už ruské vojská sa napr. prihlásili do služby bývalí ukrajinskí policajti /napr. v Melitopole a Chersone/. Starostov menovaných Zelenského režimom nahradili poslanci miestnych rád z opozičnej proruskej strany Za život. Nazdám sa, že len čo príde pokoj zbraní, dlho nepotrvá a mier sa vráti aj do sŕdc veľkej väčšiny ľudí na dnešnom území Ukrajiny.

Mimochodom, – „generál“. Jeho meno je síce neoficiálne známe, ale počkáme, až ho Ministerstvo obrany RF oficiálne zverejní. Po druhom kole francúzskych volieb sa má zverejniť aj meno generála francúzskej vojenskej rozviedky, ktorý padol v Mariupole do ruského zajatia. Na najvyšších francúzsko-ruských miestach bolo dohodnuté, aby sa vec medializovala až po druhom kole prezidentských volieb vo Francúzsku. Aby tak táto pre Macrona nepríjemná vec neovplyvnila výsledok volieb. Nuž, všeličo sa dohodne v rozhovoroch prezidentov, – aj keď len telefonických.

Médiá sa predbiehajú v propagovaní beštiality tej či onej strany. Zdalo by sa, že na rusko-ukrajinskej zemi už naveky vekov bude človek človeku vlkom. A predsa-aká malá je niekedy vzdialenosť. potrebná ku vzájomnému pochopeniu a rešpektu. Človek je stvorený konať zlo i dobro. A to je často zlé ale často aj dobré. Chvalabohu.