Mapa Ukrajiny podľa Poliakov

30. apríla 2022, dedic, Nezaradené

Pred predvčerom so tu písal o informácii šéfa Vonkajšej rozviedky Ruska Sergeja Naryškina pre bezpečnostnú radu RF. V nej oznamuje, že v úzkej súčinnosti s USA a Rumunskom chystá Poľsko okupovať 8 oblastí Západnej Ukrajiny a Rumunsko oblasť Severnej Bukoviny /Černovice/ príp. Maďarsko Podkarpatskú Rus. Poliaci majú prísť na Ukrajinu začiatkom mája pod legendou spoločného cvičenia poľských mierových zborov a armády Ukrajiny. Majú tam „cvičiť“ pokiaľ to v Kijeve nerachne a až potom tam majú ukázať, o čo im vlastne ide. Východné a Južné oblasti Ukrajiny s ruskojazyčným obyvateľstvom má dostať Rusko a Ukrajincom zostane suchozemská stredná a severná časť súčasnej Ukrajiny. Táto malá Ukrajina má byť neutrálna a má tvoriť nárazníkovú zónu medzi EU/NATO a Ruskom a Bieloruskom.

Pre tých, čo tejto „konšpirácii“ neveria, sme tu prefotili mapku, aká sa dnes už bežne vyskytuje v poľských médiách. Kto si to chce overiť u Poliakov,-nech sa páči, Nech si dá rovnakú robotu ako ja.

Z toho, čo je na mape, je podľa mňa diskutabilný nárok Maďarska na celú Podkarpatskú Rus-hoci tri štvrtiny jej územia v trikrát vyššom počte ako Maďari obývajú Rusíni. A tí by sa mali rozhodnúť, kam chcú patriť, či do Maďarska, Poľska alebo do Slovenska resp. či nechcú konečne samostatný, medzinárodne uznaný rusínsky štát- Rusíniu. Neutrálna zvyšková Ukrajina je pekný papierový kompromis, no v praxi by nefungoval. Skôr alebo neskôr by sa v Kijeve presadila pro-ruská orientácia a „malá Ukrajina“ by sa začlenila spolu s RF a Bieloruskom do spoločnej politicko-hospodárskej únie. Alebo by sa v Kijeve za pomoci USA a EU presadila pro-západná orientácia – a boli by sme tam, kde sme dnes. Opäť vo vojne.

Vážení priatelia, verím, že túto mapku beriete s takým kritickým nadhľadom ako ja. Priložené foto je iba ilustrácia vnútorného sveta súčasných poľských elít a ich zámorských tútorov. Pozrite sa na to, ak chcete-a potom hybaj do záhrady a do jarnej prírody !

/Prefotené autorom textu/.