Prídeme dnes o posledné ilúzie ?

3. mája 2022, dedic, Nezaradené

Zajtra, možno napozajtra sa to v parlamente rozhodne. Prídeme zajtra o posledné ilúzie, o posledné zvyšky demokracie alebo sa nám náš civilizovaný svet úplne prepadne do pekla totality ?

Nemáme ilúzie o tom, ako bude hlasovať výkvet parlamentarizmu: Benčík, Zemanová, Stančík, Krupa, Cigániková, Osuský, Čekovský, Baránik…Reziduí morálky síce tu a tam bočas badať aj u koaličných poslancov, no to je skôr ich vypočítavý alibizmus, než skutočný zmysel pre demokratickú mravnosť. Nemáme ilúzie – a sme pripravení na všetko.

Tí, čo dnes vládnu hovorili, že zdedili mafiánsky štát. Neviem prečo a nemyslím si, že majú pravdu. Som ale presvedčený, že mafiou občas napadnutý štát premenila táto vláda na štát skrz naskrz fašistický. Vkročili sme z blata do kaluže – z údajne „mafiánskeho“ štátu do štátu dokumentovateľne fašistického. Posledný dôkaz, bohužiaľ, dostaneme do rúk asi zajtra.

Slovensko zajtra dosiahne ďalší povestný matovičovský míľnik. Pokročí od údajného sledovania predstaviteľov opozície v minulosti – ku uväzneniu predstaviteľov opozície v súčasnosti.

Slava Heger ! Slava Čaputová ! „Herojom“ slava…