Založ si blog

Hystéria okolo obilia z UA a hladomoru kvôli „Putinovi“

Nielen naše a západné médiá a nielen naši a západní politici, ale tiež menej rozhľadení „naši“ na Slovensku žijúci konzumenti proti-ruskej propagandy v poslednom čase šíria hystériu o hladomore, ktorý postihne svet, lebo „Putin kradne ukrajinské obilie“ a nedovoľuje ho vyviezť do do sveta, zmietajúceho sa už-už na krajiny hladomornej katastrofy. Farbisto sa opisuje nielen umieranie miliónov od hladu, ale aj miliónové vlny zúfalých hladných Afričanov, čo sa pohnú v strachu pred smrťou na sever – samozrejme do sladkej sýtej Európy.

Zaujímavé, že takýmito predstavami trpia aj mladí informačne gramotní „slováčikovia“, ktorí si inak všetku svoju múdrosť dokáže nájsť na americkej wikipédii. – Prečo si teda nevedia nájsť na tejto wikipédii aj jednoduchým klikom dostupnú tabuľku najväčších svetových exportérov obilia ? Asi sa im nechce. V poriadku, uľahčím im robotu. Tu je poradie najväčších svetových exportérov obilia za rok 2020 /údaje v mil.ton/:

  1. Rusko 37 267
  2. USA 26 131
  3. Kanada 26 110
  4. Francúzsko 19 792
  5. Ukrajina 18 055
  6. Austrália 10 400
  7. Argentína 10 196
  8. Nemecko 9 259
  9. Kazachstan 5 198
  10. Poľsko 4 689

Export obilia z Ruska je oproti exportu z Ukrajiny dvojnásobný. Ak teda chce Západ zachrániť svet a najmä Afriku pred hladomorom, mal by niečo robiť zo sankciami na export ruského obilia. Ak to Západ urobí, problém z hladomorom bude hneď o polovicu menší.

Čo myslíte, priatelia ? Zachráni Západ Afriku a zvyšok sveta pred hladomorom ? Alebo využije obilnú legendu na vstup svojich vojnových lodí do Čierneho mora a na eskaláciu vojny s Ruskom ?

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2829841x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie