Nepríjemné správy pre Zelenského zo západnej tlače

30. mája 2022, dedic, Nezaradené

Včerajšie médiá v USA a Veľkej Británii pána „prezidenta“ Ukrajiny veľmi nepotešili. Financial Times napísal, že „darovanie“ účtov Ruska /zmrazených na Západe/ trpiacej Ukrajine zo strany EU by bolo v rozpore so všetkými platnými normami medzinárodného finančného a obchodného práva. Prekročenie medzinárodných noriem v tejto veci by fatálne narušilo reputáciu Európskej únie a zneistilo jeho ostatných zahraničných partnerov vo svete.

The Times zase napísali, že Bitka o Donbas, predovšetkým o opevnené mesto Severodoneck bude kľúčová pre celkový úspech vo vojenskom konflikte na Ukrajine. Bohužiaľ pre Kijev, ozbrojené sily Ukrajiny v tejto bitke prehrávajú a nezdá sa, že by došlo ku zvratu, -aj keď sa to OS UA snažia odľahčiť protiofenzívou pri Chersone. Pri tejto protiofenzíve OS RF zničili hlavný štáb skupiny ukrajinských vojsk „Juh“. V noci tu údajne padli 3 ukrajinskí generáli a 34 vyšších dôstojníkov.

The Washington Post urobilo interview s viacerými americkými žoldniermi, tzv. „vojakmi šťasteny“, ktorí sa po krátkej bojovej skúsenosti na Ukrajine vrátili nedávno domov do USA. Títo viacerými vojnami ošľahaní bojovníci zo štátov Dakota, Ohio a Texas zhrnuli svoje skúsenosti z ukrajinského bojiska nasledovne: „Prídeš na safari a tešíš sa na úlovok – až pokým nezistíš, že na tomto ukrajinskom safari si lovnou zverou ty sám…!“

Ideológia súčasného režimu v Kijeve je postavená na predstave, že jeho súper-Rusko, je slabé a vnútorne nestabilné. Rasovo pestré zloženie ruskej populácie nemôže odolať sile „rýdzo árijského“ ukrajinského národa. Najmä ak za bojom Ukrajiny proti Rusku podľa názoru Kijeva stojí celý svet. Zelenskij a spol. si svet zredukovali na svet Západu. Abstrahovali od Indie, Iránu, Pakistanu, krajín spoločenstva BRICS, teda Číny, Brazílie, Južnej Afriky a pod. A tiež od Maďarska, ktoré blokuje ďalšie protiruské sankcie a Nemecka, ktorého motivácia ďalej dodávať zbrane Ukrajine v poslednom čase klesla takmer na minimum.

Ešteže má Zelenskij stále silnú podporu USA /ktorého zisky z predaja zbraní vzrastú v tomto roku o desiatky miliárd USD/, Poľska /ktoré sníva o súštátí Poľska, Pobaltia a Ukrajiny ako v 17.storočí/ – no a tiež Slovenska. Slovensko nemá so silnej podpory Ukrajiny ani zisky z exportu zbraní, ani ambíciu rozšírenia svojho štátu o nové územia. Slovensko však má Čaputovú a Hegera. – A to vysvetľuje všetko…