Chystá Ukrajina mobilizáciu žien do armády ?

11. júna 2022, dedic, Nezaradené

V našej štvrti si prenajalo apartmány viacero bohatých občanov Ukrajiny. Všetci do jedného sú to Rusi. Niektorí sa boja o svojej vlasti čokoľvek hovoriť, iní iba predpisovo zopakujú oficiálne stanoviská Kijeva a ďalší už pomerne smelo a verejne nadávajú na toho nešťastného herca, čo ich do súčasnej tragédie zatiahol.

Včera som sa od jedného z týchto emigrantov dozvedel, že kijevská vláda uvažuje v dôsledku ťažkých personálnych strát o vyhlásení mobilizácie aj pre ženy. Náčelník komplektačných centier ukrajinskej armády generálporučík Sergej Šaptala vraj dal rozkaz pripraviť systém mobilizácie do 15.júna. Vraj má ísť o ženy od 18 do 60 rokov. Zrejme nepôjde o službu so zbraňou na fronte -až na niektoré profesie a niektoré ročníky,- tak ako v Izraeli. Takže po profesionálnych vojakoch, po záložníkoch, po príslušníkoch teritoriálnej obrany /domobrany/, dobrovoľníkoch, všeobecne mobilizovaných mužoch až do veku okolo 70-ky prichádzajú na rad už aj ženy ?

Nechce sa mi to veriť. Veď podľa oficiálnych údajov MO Ukrajiny padlo v bojoch od februára iba „okolo 10 tisíc ukrajinských vojakov“…. Dúfam, že je to s tou mobilizáciou žien len taká fáma, hoax. Ak by to však bola aspoň trochu pravda, potom by asi došlo na slová bývalého šéfa jednej z izraelských tajných služieb – Kedmiho, že Zelenského projekt decimovania ukrajinskej populácie je ešte iba v polovičke.

PS: Ak ste Slováci a máte úprimne radi spisovnú slovenčinu, pozrite si aj iný môj dnešný článok, ktorý bol stiahnutý z ponuky pre verejnosť. Posúďte sami, prečo. Pekný naozaj už letný deň, priatelia.