Blahoželanie Slovákom

17. júla 2022, dedic, Nezaradené

Blahoželám všetkým slovenským vlastencom ku 30. výročiu schválenia Deklarácie zvrchovanosti v slovenskom parlamente /SNR/. Tento deň 113 smelých slovenských patriotov, zvolených v júnových voľbách 1992 – v slobodných a demokratických voľbách – oznámilo svetu, že sa slovenský národ považuje za plnohodnotný subjekt medzinárodného práva: s právom na štátne sebaurčenie

Tento deň zasadil druhú ranu nepriateľom obnovy slovenskej štátnosti, prinútil slovako-fóbov ako Havel a čechoslovakistov ako Klaus, aby sa zriekli predstavy o obnove idey jednotného československého národa a začali uvažovať o štáte, v ktorom by už ďalšie vykorisťovanie a asimilovanie Slovákov nebolo možné.

Tento deň, 17. júl by mal byť skutočným hlavným štátnym sviatkom samostatnej Slovenskej republiky. Udalosti 1.septembra 1992 a 1.januára 1993 boli už len logickým formálnym dotiahnutím vecí, ktoré Slováci deklarovali v úžasný júlový deň pred 30 rokmi. Preto treba 17.júl vyhlásiť za hlavný Štátny sviatok SR. Význam 1.septembra je nepochybný. Tento dátum si zaslúži byť pamätným dňom. No hlavné slovo povedali Slováci pred celosvetovým publikom 17. júla 1992.