Vraždenie im ide

2. augusta 2022, dedic, Nezaradené

USA sa dopustili neospravedlniteľného medzinárodno-politického aktu: vraždili na území cudzieho zvrchovaného štátu. Vraždili bez toho, aby tento štát-Afganistan, na nich akokoľvek útočil, akokoľvek ich ohrozoval, či sa im aspoň vyhrážal. USA to urobili preto, lebo Afganistan je menší a slabší, nie je schopný im to vrátiť, nemá ani letectvo, ani balistické rakety, ani lietadlové lode. Keby to čo USA urobili Afganistanu, urobili napr. KĽDR, Iránu, o Číne a Rusku ani nehovoriac, boli by sme od dnes rána svedkami termonukleárnej svetovej vojny.

USA tak ako ich najbližší anglosaskí príbuzní z Veľkej Británie vedením a vyhrávaním skutočných vojen na poli férového boja nevynikajú. Im ide nanajvýš tak bombardovanie -pustiť bomby a utiecť. A ešte lepšie im ide teroristický spôsob boja-poslať niekam profesionálnych hrdlorezov, vraždiace zákerné drony, aby tam kohosi zavraždili a zmizli. Atentáty- to je to čo Anglosasom ide. Férovka na poli boja im ale nevonia. Ak to musí byť,-tak potom nech to beží cudzími rukami. Iní bojovníci, zaplatení USA či UK bojujú, USA a UK dodávajú zbrane, úverujú a po víťzstve „ich chlapcov“ od „chlapcov“ potom inkasujú…

Aby bolo jasné, – nikto tu nechce obhajovať pána Zawahrího a jeho činy. Isteže to nebol ani pacifista a ani filantrop. Bol to tvrdý a chytrý bojovník, bojujúci za svoju pravdu. Ak by ho Američania zlikvidovali vo férovom boji, v situácii, keď by so svojimi vojakmi boli pristihnutí na území USA pri niečom nepeknom, potom by mali USA plné právo konať. Ibaže zabijáci z USA zavraždili Zawahrího tisíce kilometrov od USA v cudzej krajine, bez jej oprávnenia, bez jej vedomia. A to je už je práve to,-čo sa mi nepáči. A to je to, čo USA a Anglosasom ide. Bohužiaľ.

Samozfrejme, že viem o čo ide. Vie to každý, kto trochu sleduje politiku USA. USA sa nedarí napriek gigantickým finančným a vojenským vkladom zasadiť Rusku na Ukrajine úder, ktorý by zmenil strategickú situáciu vo svete v prospech USA. Hrozí im navyše konflikt s Čínou. Ekonomika v EU, vo svete ale už aj v USA trpí na smrteľnú chorobu z hospodárskej depresie, inflácie, straty dôvery voličov voči vláde USA. V takejto situácii, keď v USA vládne „blbá nálada“ a nič sa im poriadne nedarí sa akýkoľvek, aj ten najmenší pseudo-vojenský „úspech“ zíde ako soľ. Dá sa nim zašibrinkovať popred oči nielen svetu ale najmä doma, -Američanom.

Zawahrí zomrel, lebo USA potrebovali nejakú, aj keď len maličkú demonštráciu svojej sily, svojej všemocnosti a svetovládnosti. USA sa pokúsili o maskovacie gesto. Nebolo to ale gesto sily. Bolo to iba gesto siláctva. Nebol to dramatický shakespearovský akt. Bola to tragikomická fraška. – Tak toto tým anglosaským umelcom naozaj ide.