Viete, že ?

3. augusta 2022, dedic, Nezaradené

Viete, že sa po dvojtýždňovom taktickom odpočinku /nasledujúcom po dobytí Severodonecka a Lisičanska/ – po relatívnom pokoji opäť začal hýbať front na Donbase ? Viete, že v Seversku, Soledare, Arťomovke /Bachmute/ a Avdejevke už povievajú zástavy s inými farbami ako predtým ?

Viete, že sa už päť mesiacov spomínaná ukrajinská proti-ofenzíva na Cherson znovu trochu odkladá ? Viete, že kúzlo Himarsov sa po videách, ktoré ukázali ich ničenie akosi stráca ? Viete, že iránske prieskumno-útočné drony začali Američania volať „himars-killer“ ?

Viete, že sa vďaka zatiaľ fungujúcej dohode o lodnom exporte ukrajinského obilia črtá istá-aj keď len nepatrná šanca na obnovenie mierových rokovaní Ruska a Ukrajiny ? Viete, že keby nebolo takých, ako je vojnychtivá babucha Nancy a vojnový dedko Joe, mohol by sa svet vrátiť z balansovania na okraji termonukleárnej katastrofy k normálnemu životu, normálnemu cestovaniu, normálnemu obchodovaniu a normálnym cenám za plyn a elektrinu aj pre slovenské domácnosti ?