Zabávač Biden

11. augusta 2022, dedic, Nezaradené

Ešte k včerajším zabávačom. Podľa mňa je jedným z najlepších zabávačov súčasnosti-dokonca na medzinárodnej úrovni- pán americký prezident Joe Biden. Po čase, keď sa špecialistom z jeho „informatickej ochranky“ darilo držať na uzde jeho nepopierateľný situačný humor sa nedávno opäť zaskvel. V prejave, týkajúcom sa zákonov, chystaných na odsúhlasenie v Kongrese na margo ekonomickej politiky Bieleho domu vyhlásil:

„Sme povinní v najbližšom čase prijať zákon o znížení inflácie. Toto riešenie, ak bude prijaté kongresom, udrží pokrok v otázke inflácie a UCHRÁNI JU PRED ZLEPŠENÍM. “ Inak povedané, pán Biden vyhlásil, že nedovolí zlepšovať ekonomickú situáciu USA, najmä ak ide o infláciu. -Bidenovi samozrejme našepkali, že to zase domotal a tak sa začal všelijako vykrúcať, aby svojim slovám dal aspoň náznak nejakej racionality. Amerických novinárov z Fox News ale pochopiteľne nepresvedčil.

Títo žurnalisti pripomenuli aj iný, trochu dávnejší Bidenov výrok o tom, ako si ctí EGOIZMUS amerických vojakov pri ich pôsobení na Blízkom Východe. – Nuž od heroizmu k egoizmu je foneticky iba na skok. A v prípade Američanov je to na skok nielen foneticky či lingvisticky…