Nie o invázii Ukropov a ani nie o Dubčekovom nose,- o inom….

21. augusta 2022, dedic, Nezaradené

Vonku konečne riadne leje, čo v smrekovom lese znamená, že bude pršať za golier ešte aj dlho dlho potom, čo z oblohy liať prestane. A tak využívam čas na trochu behania po internete. Potom, čo z titulky ani nie po 2 hodinách zmizol posledný blog sa neodvážim Slovákom nadávať do chrapúňov, do chruňov, ba ani len nie do nosatých. Skúsim to z iného konca sveta. Z báječnej Ameriky. Z krajiny, kde za našich mladých čias boli holé baby, kde bola aj akási socha slobody, a tie nahé baby skákali z nej do vody…

Dočítal som sa, že v campuse, ktorý patrí pod Univerzitu Berkeley v Kalifornii majú vyhradený kúsok teritória pre tzv. Tématický dom POC, teda „person of color“. Je to akýsi azyl pre farebných študentov, ale aj pre imigrantov a sociálne odkázané osoby. V propozíciách tohto azylového domu sa NEPOVOĽUJE VSTUP PRE BIELYCH /až na výnimky/. Prečo ? Pretože pre farebných obyvateľov azylového domu spôsobuje pohľad na bielych ľudí strach, stress, odpor a psychickú traumu. Mnohým z farebných, čo tu bývajú a chodia vraj bieli ublížili, alebo chceli ublížiť alebo si farební mysleli, že im možno ublížia. Preto sa vo verejných priestoroch tématického domu POC zakazuje pohyb bielych ľudí. Výnimkou je prípad, keď sem biely človek príde na pozvanie a v spoločnosti čierneho pozývateľa a ostatní farební obyvatelia a návštevníci POC s tým budú súhlasiť.

Za pol storočia sa USA riadne zmenili. Zo stavu, keď čierni nemohli študovať na univerzitách spolu s bielymi sa USA dostali do stavu, že bieli nemôžu bez súhlasu čiernych chodiť na miesta, ktoré si čierni vymedzili ako svoj azyl. Čo bude ďalej ? Neviem, ale je celkom možné, že príde čas, keď belosi budú môcť v USA chodiť po verejných priestranstvách iba v maskách černochov alebo aziatov.

Takto to dopadne, keď sa klin klinom vybíja.

PS: Pre tých, čo tomuto článku neveria výnimočne odporúčam naklikať si POC University of Berkeley. Sú tam odvolávky na nypost.com, foxnews.com, newsmax.com, zerohedge.com atď. V USA to má u pravicového publika celkom slušnú publicitu.

Ale aby sme sa nad tými americkými čudákmi až tak veľmi nevyvyšovali, pridávam poslednú informáciu z mediálneho monitoringu Slovenska. Viete, čo Slovák najčastejšie pozerá, čo počúva a čo číta – a čo teda vytvára jeho duchovný svet ? Nuž prosím pekne – priemerný Slovák najčastejšie pozerá televíziu Markíza, počúva rádio Expres a číta náročný denník Nový čas. No a ak sa to naše duchovno bude vyvíjať takto aj na´dalej, nebudeme mať problém dostať sa do berkelejského Domu POC bez opýtania ani my Slováci. Tak sa vyfarbíme, že až.