Koľko hovien naserú slovenské médiá, aby ich konzumenti boli spokojní ?

23. augusta 2022, dedic, Nezaradené

Pred pár dňami oznámili výsledky monitoringu slovenských médií. Ukázalo sa, že priemerný Slovák najčastejšie konzumuje teda číta Nový čas. Najčastejšie pozerá, teda konzumuje televíziu Markíza a najčastejšie počúva-teda konzumuje rádio Expres. Jeden šikovný diskutúr k tomu dodal, že tento priemerný Slovák – odchovaný touto úžasne kvalitnou duchovnou potravou,- v minulých voľbách volil najčastejšie Matovičovo OLaNO, Kollárovu Smerodinu a Sulíkovu SaS. A ja dodám, že v nastávajúcich voľbách bude najskôr voliť zase Sulíkovu SaS a Kollárovu Sme rodinu a k nim si priberie Šimečkovo PS. Iba ak by to nestačilo, privolí na Petríkov Hlas a vari aj v krajnej núdzi na liberalizované euro-KDH.

Priemerný Slovák, odchovaný Novým časom, Markízou a rádiom Expres, vystrašený novinármi a povzbudený vulgárnosťou promiskuitného ex-mafiána Borisa Kollára nenávidí medvede. Nenávidí nefalšovanú slovenskú prírodu. Má rád správy o tom, ako tu či inde zase zabili nejakého medveďa, -lebo sa flákal po lese tam, kde Kollár a spol. chystali novú zjazdovku, akvapark alebo apartmánovú tatranskú Petržalku.

Priemerný Slovák má rád korenistý jazyk á la Boris Kollár. Čo najviac hovien, srania a rití. Takých pravých krčmových-s pollitrákom piva obohateným o tri borovičky. Priemerný Slovák nenávidí vzdelaných ľudí s pocitovými titulmi. Ešte tak bakalárov a masterov či inak ozdobených polovzdelancov z pochybných cityuniverzít-to priemerný Slovák berie. A ak ide navyše o plagiátorov, tak sú jeho idolmi. Ale doktorov, docentov, profesorov z ozajstných univerzít-to nie.

Priemerný Slovák rozumie jednoduchému humor pseudo-fejtónistov. A insitných štatistikov, čo počítajú hovná. A zosmiešňujú prácu kvalifikovaných zoológov. Priemerný Slovák nie je genetik. Nerozumie identifikácii jedincov podľa DNA. Nikdy nerobil reprezentatívny zber vzoriek v teréne. Priemerný Slovák si myslí, že tí „ochranári“ sú hlupáci, ktorí chcú hory iba pre seba. A všade stavajú rampy. -Aj keď tie rampy stavajú miestni oligarchovia, čo chcú mať na svojich nových chatách v národných parkoch za rampami aspoň trochu súkromia.

Priemerný Slovák si myslí o práci genetikov v teréne to, čo „Hurvínek o válce“. Myslí si, že prišli do lesa v Tatranskej Lomnici a pozbierali tam všetky medvedie hovná, ktoré na jednom mieste našli. Že ich pozbierali v kožených smetiarskych rukaviciach a nahádzali jeden cez druhý do plastových vriec. Že to všetko pomotali, od jedného medveďa vzali 500 hovien a od druhých – na Podbanskom, ani jedno. Že svoj výskum jednoducho zmanipulovali. Lebo sú podplatení starým Budajom. A ich etika je na úrovni etiky pána Borisa Kollára – plagiátora a notorického bytového táraja.

Priemerní Slováci si včera v Pravde prečítali predbežnú správu vedcov o výsledkoch ich 2-ročného terénneho výskumu. Vlastne ani si ju neprečítali. Bola pre nich príliš zložitá. Prečítali si titulok-bol nudný. A pomysleli si,-zase nás tí ochranárski inteligenti chcú odžubať…

Zato si s chuťou prečítali iný článok. S fantastickým, vzrušujúcim názvom. Článok bol o hovnách, sraní a hlúpych výskumníkoch. Navyše čosi motal aj o štatistike-tak na úrovni prvého semestra: o Gaussovej krivke, chybovosti a tak. Tomu síce nerozumeli, ale trocha pseudo-vedy dodala hovnám a sraniu punc odbornosti. Priemerní Slováci čítali a čítajú takýto útok na odbornosť „otitulovaných pajácov“, s čistými jednotkmi, vyvyšujúcich sa nad nimi chronickými štvorkármi, ako balzam na ich ubolenú dušu.

Článok o hovnách a sraní a o hlúpych ochranároch= podvodníkoch,- to je to, čo dnes Slovensko potrebuje. Plyn nezlacnie, covid, sucho a hrozba vojny nepominú. Ale nech. Priemerný Slovák s Novým časom, Markízou a Expresom miesto mozgu je i tak spokojný.

– Ale to tým vedcom-ochranárom bloger na Pravde dal ! Juj, ale im to len dal ! Aj za nás hriešnych im zopár priložil ! A mohol ešte viac. Do čerta s nimi, mudrákmi !