Demokracia po matovičovsky a hegerovsky

11. októbra 2022, dedic, Nezaradené

Absurdita dovedená ad absurdum. Paradox hodný paradoxnej existencie dvoch pilierov slovenskej „demokracie“: predajcu vodky a predajcu inzerátov. Matoviča a Hegera. Dnes Heger ohlásil pokus o založenie „demokratického hnutia proti predčasným voľbám“ . Tí čo sa cítia na Slovensku demokratmi, urobia v tomto veľmi demokratickom hnutí všetko preto, aby ľudu / = démosu/ zabránili uplatniť to najdemokratickejšie právo, aké v demokracii existuje – právo voliť. Teda uplatniť svoju moc /krátos/.

Formálne sa budú vyhovárať, že oni nie sú proti voľbám,-že oni sú iba proti týmto konkrétnym „predčasným“ voľbám. Je to smiešny argument. Z hľadiska vôle ľudu totiž žiadne predčasné a riadne voľby neexistujú. Existuje len vôľa ľudí vyjadriť svoj názor. Nič iné nad prejav vôle ľudu neexistuje. Ľud je suverén. Vďaka nástrojom ako referendum a ako sú voľby určuje v normálnej demokracii smer vývoja v štáte. – Nie však v tom súčasnom slovenskom. V tom, kde sa uplatňuje matovičovská fajta „demokracie“.

To hnutie, ktoré OĽaNO avizuje by mohlo mať dobre znejúci marketingovo šikovný názov. Napríklad „Demokrati proti demokracii“. Pre OĽaNO nič paradoxné, nič absurdné. Veď aj samotný názov OĽaNO je vytvorený podľa toho, že by v ňom mali byť ľudia obyčajní. No sú ľudia ako Matovič, Heger, Naď, Mikulec… OBYČAJNÍ ? Sotva. Ak by ste im podobných chceli v SR nájsť, nenájdete ich. V SR žijú aj čudáci, ale takí čudáci, akí sa zišli v OĽaNO sú aj v SR raritní. No a „nezávislé osobnosti“ ? To je u matovičkárov riadny oxymoron. Hovorí sa, že na rokovanie klubu idú so svojim nezávislým názorom a odchádzajú z nezávislým názorom,-lenže Matovičovým. A ak nie, tak potom odchádzajú z OĽaNO.

Dúfajme, že sa hnutie hegerovsko-matovičovským demokratov proti demokracii neobmedzí iba na dnešnú slovnú proklamáciu. A že rozbehne aj nejaké masové akcie. Na obľúbenom Matovičovom námestí SNP pod heslom „NIE VOĽBÁM !“ Ba ešte lepšie by bolo, keby Matovič a spol. začali petičnú akciu za vyhlásenie referenda, ktoré prípadné predčasné voľby definitívne zruší.

A bude pokoj. Nebojte sa, ľudia dobre bude !