Genia loci na Hlbokej prelomí možno exorcista !

3. novembra 2022, dedic, Nezaradené

Niektoré budovy vyžarujú silný genius loci. Dobrý ale občas aj zlý. V tomto druhom prípade akoby sa v budovách hneď po postavení usídlili zlí duchovia. A tí potom našepkávajú ľuďom, čo tam pracujú, ako majú myslieť a konať. Zlí duchovia tam diktujú čo a ako aj po dlhých rokoch, aj po zmene režimov , aj po zmene účelu využitia budovy, aj po kompletnej personálnej výmene. Genius loci budov so silnou a zlou históriou je neuveriteľne mocná sila.

Jednou z takýchto budov je aj budova bývalého Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska. V sídle ÚV KSS sa duch straníckosti, fanatizmu, poslušnosti cudzím riadiacim centrálam zažral tak silno, že ani po niekoľkonásobnom vymaľovaní a dokonca aj po výmene omietok sa odtiaľ nedostal. Je tam zažratý asi až po tehlu, až po základy. Je tam ako drevokazná huba. Ak by ste to odtiaľ chceli dostať preč, pomohla by asi len demolácia a likvidácia stavebného odpadu špeciálnou firmou za účasti cirkevného exorcistu /vyháňača diabla/.

Pozorný čitateľ iste vidí, ako som všetko to zlo, čo z budovy prichádza, pripísal stavbe samotnej. Nikde som nikoho nekritizoval, tobôž že by som niekoho krivo obvinil. Bože uchovaj.

Nič konkrétne netvrdím. Pohybujem sa prísne na úrovni môjho subjektívneho názoru a môjho vnútorného pocitu a dojmu. O čom píšem, nemusí byť pravda. Aby sa zamedzilo riziku, že na dojme predsa len čosi bude, navrhujem vedeniu pracoviska, sídliaceho dnes v tejto budove využiť služby spomenutého EXORCISTU. – Aj bez búrania. Neviem, koľko takáto služba stojí. Myslím si však, že to bude oveľa menej ako stojí bežná diplomatická recepcia.

Nikoho na nič nenavádzam. Iba skromne radím, úctivo odporúčam. – Páni z Hlbokej, – exorcizmus pomáha, – skúste to !