O blokovaní webov.

3. novembra 2022, dedic, Nezaradené

Skúste napísať kritické stanovisko ku zákonu o blokovaní webov, kritických voči vláde. Stanovisko vám obratom zablokujú, stiahnu z dosahu verejnosti. To je ako keď cenzúra scenzuruje článok proti cenzúre.

Stanovisko napriek stiahnutiu stihlo prečítať pár stoviek čitateľov. A jeden z nich reagoval na „náhubkový zákon“ veľmi jasnozrivo. Diskutér „ramgad“ má podľa mňa pravdu, keď tvrdí, že sa zákon chystá v rámci blokovania opozície pri referende a pri kampani pred novými voľbami. Ak by „náhubkový zákon“ / o ktorom navrhovateľ otvorene vraví, že má zavrieť ústa Ľubošovi Blahovi a Robertovi Ficovi/ v čase kampane platil, nebude môcť opozícia použiť v argumentácii žiadnu kritiku vlády. Najmä nie v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky, ale pri troche snahy pri kritike akýchkoľvek vládnych opatrení, nedostatkov systému či osôb z vládnych štruktúr, ktoré sú za to zodpovedné.

Blokovanie má zabezpečiť NBÚ na základe rozhodnutia správneho súdu a na návrh nejakého poručíka z polície, NAKA. SIS či VS. Snaživí kariérychtiví poručíci budú mať na Slovensku eldorádo. Opozícia bude môcť kritizovať akurát nedostatočne polievané záhony kvetov pred Úradom vlády. Aj to iba veľmi veľmi opatrne.