Anglická hanba

23. novembra 2022, dedic, Nezaradené

Dnešné rozhodnutie britského „súdu“, podľa ktorého škótske národné orgány nemôžu vyhlásiť referendum o nezávislosti Škótska bez súhlasu Londýna je veľká hanba Anglicka. Je to dôkaz, že vo Veľkej Británii nedodržiavajú Chartu OSN o práve národov na sebaurčenie. Je to dôkaz o falošnosti Británie: Kosovčanom právo na referendum o nezávislosti priznávajú, no Škótom nie. Je to dôkaz o tom, že v Anglicku skutočná demokracia nie je a vysoko pravdepodobne ani nikdy nebola.

Angličania resp, „Briti“ /ale každý vie že za týmto názvom sú Angličania/ zdôvodňujú rozhodnutie súdu tým, že škótsky parlament, ktorý by referendum o vyhlásení nezávislosti vyhlásil, je vytvorený na základe vôle ústavných orgánov Veľkej Británie. A teda že bez vôle ústavných orgánov UK Škóti referendum vyhlásiť nemôžu. Toto je riadny nezmysel: referendum je prejav vôle ľudu, vôle škótskeho národa, nie iba vôle škótskeho parlamentu. Škótsky národ žiaden britský orgán nevytvoril. Jeho vznik je výsledkom prirodzenej entogenézy . Tak ako je výsledkom etnogenézy národ anglický. Taká je prirodzenosť, ak chcete taká je vôľa božia.

Rozhodnutie Anglicka ďalej ujarmovať Škótov v neželanom podradnom postavení v rámci Veľkej Británie je hanebné. Keby naše ministerstvo zahraničia, keby chlapci ako Káčer a Heger, keby deva Čaputová a keby kadejaké „naše“ ľudskoprávne“ organizácie za niečo stáli,- protestujú voči britskému verdiktu všade kde sa to len dá. Prečo mám taký pocit, že ale protestovať nebudú ?

-Nie je to preto, že nielen vo Veľkej Británii, ale ani v EU, vrátane Slovenska tiež žiadna skutočná demokracia nie je ?