Začalo sa už vojnové odpočítavanie ?

16. januára 2023, dedic, Nezaradené

Zmeny vo vedení ruských ozbrojených síl, horúčkovité presuny amerických a britských tankov a obrnených vozidiel pechoty, presun AWACS z Nemecka do Rumunska, výcvik ukrajinského personálu na Patrioty v USA, masívna výroba zbraní a munície /napr. aj v Dubnici n.V./, totálna mobilizácia na Ukrajine a diskusie o povolaní ďalších 500 tisíc záložníkov v Rusku signalizujú, že countdown priameho stretu OS Ruska s OS NATO, najmä USA už začal.

Bližšie k bojisku sa so svojím atómovým kufríkom odobral generál Gerasimov. Fregata Admirál Gorškov s hypersonickými Zirkónmi, s jadrovými hlavicami sa vydala na cestu po svetových moriach. Ponorka Belgorod s podmorským ruským dronom Poseidonom, vybaveným s atómovými náložami sa začala údajne vyskytovať tesne za 100 míľovým pobrežným pásmom pri USA, v ústí rieky Potomac. Podobne tak aj na druhej strane Atlantiku, pri ústí rieky Temža.

Poseidony sú ruské torpédové drony, pohybujúce sa hlboko pod morskou hladinou s rýchlosťou 200 km/h s náložami okolo 100 megaton. Sú schopné vyvolať tsunami vysoké až 500 metrov nad morom /nadmorská výška Bratislavy je v priemere okolo 180 metrov/. Toto RÁDIOAKTÍVNE tsunami by následne spustošilo východ USA a celé Anglicko, Holandsko, Dánsko plus časti Belgicka, Nemecka, Francúzska, Írska, Nórska. Na miestach, kde je Boston, New York, Philadelphia, Washington, Londýn, Manchester, Liverpool, Brusel, Amsterdam, Kodaň, Hamburg…by po takomto rádioaktívnom tsunami na dlhé roky zostala iba rádioaktívna púšť. A samozrejme, vice versa, po úderoch zo Západu by podobne spustošené boli aj rozsiahle oblasti Ruska.

Proxi-vojna USA/NATO proti Rusku beží už dávnejšie. Na Ukrajine v takmer plnej sile už skoro rok. Podľa mnohých politikov, naposledy napr. podľa chorvátskeho prezidenta Zorana Milanoviča sa v týchto dňoch začal prechod od vojny USA s pomocou Ukrajiny na priamu vojnu USA a Ruska. Na ukrajinských bojiskách už padli desiatky amerických žoldnierov, kontraktorov zo špeciálnych jednotiek, plniacich úlohy americkej vlády, poradcov, operátorov, prieskumníkov a pod. Padli po zásahu konvenčnými zbraňami. Víťazstvo Rusov pri Soledare, napredovanie pri Arťomovsku a Avdejevke považujú v USA za porážku NATO.

Konflikt pomocou konvenčných zbraní sa môže rýchlo zmeniť. Stačí, ak sa na ukrajinský front dostanú americké a britské tanky riadené Američanmi a Britmi, stačí ak sa do Haliče a na Volyň dostanú poľské jednotky a začnú na Rusov páliť. V tom momente sa záväzok Rusov nepoužiť proti Ukrajincom jadrové zbrane na Ukrajine stane bezpredmetným. Na útok vojakov NATO odpovie Rusko o.i. taktickými jadrovými zbraňami. Či sa potom boje medzi Ruskom a USA/NATO udržia iba na Ukrajine, či sa rýchlo ukončia rokovaniami alebo či prerastú v globálnu jadrovú vojnu, ktorá sa bude odohrávať aj na územiach RF, UK, USA a i. – to dnes nikto nevie. Vie sa iba o obrovskom riziku takéhoto vývoja.

Masmédiá v Rusku vyzývajú Rusov, aby sa chystali na masívnu vojnu, aj na príp. jadrový konflikt. Analytici upozorňujú, že súčasný stav, keď vojnu na vlastnej koži zažívajú iba vojaci a civilisti na Ukrajine, sa môže zmeniť. Vojnu pocítia aj masy civilného obyvateľstva v Rusku, v Británii, USA, Francúzsku, Nemecku …a bohužiaľ aj u nás, na Slovensku.

Kovový zvuk robota, odčítavajúceho countdown už slabúčko počuť aj u nás. Stíšte sa-a zachytíte ho aj Vy. Bip, bip, bip. bip…bodaj by to nebola realita ale iba sluchová halucinácia. Bodaj by.