Biden sa zdrúzgal na schodoch, Duda pochválil hrdinstvo ruských vojakov…

23. februára 2023, dedic, Nezaradené

Poľská stretávka predstaviteľov krajín EU a NATO na darcovskej konferencii, kompletujúcej balíčky zbraní pre tzv. Ukrajinu sa skončila. Pre Slovensko veľmi dobre, lebo naša zlatovlasá prezidentka stála na záverečnej fotke bukurešstskej skupiny po pravici Bidena, kým elegantná brunetka z Maďarska sa musela uspokojiť so slabo viditeľným miestom v poslednom /“somárskom“/ rade. Raz darmo, starší páni ako Biden či pápež František majú klasický vkus. Blondínky sú blondínky.

Stretávka dopadla úspešne. Ukrajina v najbližších mesiacoch dostane kompletnú vzorku všetkých možných zbraní, vyrábaných na Západe. Z každého typu azda aj po 5 – 10 kusov. Bude to také veselé frontové pele-mele. Veľmi osviežujúce.

Veselé či osviežujúce boli aj niektoré perličky zo zákulisia stretnutí. Zaujímavé, že sa neocitli na stránkach našich médií, aj keď sa to najmä na stránky bulváru priam žiadalo. Takže zahrajme sa na bulvár a dajme aspoň dve pikošky.

Prvá. Prihodila sa poľskému prezidentovi Dudovi. V ňom sa pod dojmom množstva prejavov a pochopiteľnej únavy zobudila v mysli archetypálna asociácia človeka, ktorý sa narodil a do školy chodil za čias socializmu. A tak sa stalo, že keď chválil ľud Ukrajiny, nezabudol zdôrazniť, že na tom, že ľud Ukrajiny ešte stále žije, má nezabudnuteľnú zásluhu aj HRDINSTVO RUSKÝCH VOJAKOV. Duda mal výnimočne pravdu. Svätú pravdu.

Druhá- Prihodila sa americkému prezidentovi J.Bidenovi. Tento motkavý džentlmen mal na verejnosti minimum prejavov naživo. Jeho verejná prezentácia sa obmedzila na kladenie vencov, cupitanie z chrámov ku pamätníkom, spoločné fotenie a spoločné objímanie. A tak sa stalo, že bulvárni novinári nemali čo fotiť a o čom písať. Predsa – úplne na konci pobytu Bidena v Poľsku si však aj oni prišli na svoje. Biden pri nastupovaní do svojho lietadla už asi nezvládol záťaž z dlhého mostíka a zhruba v dvoch tretinách zakopol a zdrúzgal sa na brucho. Potom sa pokúsil pokračovať v ceste nahor plazením ale napokon sa mu podarilo postaviť sa na nohy a kyvkajúc sa zo strany na stranu zmiznúť v spásonosných útrobách lietadla.

Nuž tak, americkí lekári mali po nedávnej prehliadke Bidenovho zdravotného stavu pravdu. Biden keď aj spadne, znovu sa zodvihne a motká sa po svete ďalej. – Raz darmo. – Bidenovo psychické a fyzické zdravie zodpovedá požiadavkám, kladeným na osobu, vykonávajúcu funkciu prezidenta Spojených štátov amerických.