Niečo sa udeje

27. marca 2023, dedic, Nezaradené

Nasadili na Rusko najviac sankcií v histórii ľudstva. Cieľ ? Zbedačiť Rusko, zlikvidovať mu tyl na úspešnú realizáciu špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Vyvolať v Rusku občianske nepokoje, štrajky, demonštrácie. Odstrániť od moci Putina…

Putin má ale aj po vyše roku vojnovej ekonomiky, uťahovania opaskov, obmedzenia niektorých formálnych slobôd stále takmer 85%-nú podporu obyvateľstva.

V Nemecku sú nevídané štrajky. V doprave, v priemysle, v službách. Lebo reálne prijmy Nemcov klesajú, vysoké vojenské výdavky, protiruské sankcie, drahé energie a umelé pumpovanie peňazí do ekonomiky zvyšuje nezamestnanosť a bankový systém začína haprovať.

Vo Francúzsku sú v uliciach milióny ľudí. Väčšie mestá /Paríž, Bordeau, Lyon…/ svietia do noci od horiacich aut, obchodov, barikád. Francúzi odmietajú ísť do dôchodku neskôr. Neveria Macronovej vláde. Vedia, že rastúce sociálne náklady sa skrátením života ľudí v dôchodku nezmenia. Žiadajú vziať peniaze na dôchodky a sociálne zabezpečenie z výdavkov na armádu a z obnovy normálnych obchodných vzťahov s Ruskom a Čínou.

V Izraeli ľudia odmietajú fašizáciu štátu, odmietajú beztrestnosť vládnych korupčníkov, odmietajú vládou riadené súdnictvo, militantnú religiozitu a vyhrocovanie vzťahov s arabskou menšinou. Žiadajú obnovu predchádzajúcich vzťahov s Ruskom.

V USA občania rekordne nízko /iba z 38%/ veria svojmu prezidentovi. Búria sa proti kriminalizácii „opozičných“ republikánov, najmä ich neformálneho vodcu D.Trumpa. Žiadajú obnovu demokratických práv a prechod od jednostrannej podpory vojny na Ukrajine ku podpore mierových diplomatických riešení a ku normalizácii vzťahov s Ruskom.

Niečo sa vo svete deje. Niečo sa chystá. – Čo to bude ?