Matovič klame nonstop: príkladom je rating

21. mája 2023, dedic, Nezaradené

RTVS umožnila dnes na obed mentálne posunutému Matovičovi šíriť svoje obludné lži. Dokonca ich umným strihom, čarovaním s mikrofónom a kamerou ubránila pred oponentúrou Šutaja-Eštóka. Médiá znovu pracujú na piedestáli pre klamára z Trnavy.

Za všetky klamstvá aspoň jedno:

Matovič po celý čas „diskusie“ šermoval plagátikom o tom, ako vďaka vláde OĽaNO a Matoviča dostala Slovenská republika “ TOP RATING RENOMOVANEJ AGENTÚRY“. Akýže to je ten „TOP RATING“ ? Nuž milí moji, je to rating A, ktorý bol upravený z negatívneho výhľadu na stabilný. Rating tohto druhu NIE JE VôBEC TOP, nie je špičkový, ale iba zúfalo priemerný. Spomedzi investičných ratingov je najnižší. Dve z troch renomovaných agentúr S and P a Fitch uvádzajú, že rating A je v poradí ratingov až piaty- šiesty. Skutočne top ratingom ja rating AAA. Nasleduje rating AA+, potom je rating AA, potom AA-, potom rating A+. A až potom je rating A.

Takže milí voliči OLaNO, – Matovič vám dnes zase klamal. SR vďaka jeho ministrovaniu nedosiahla top rating ale len rating priemerný. Ba čo viac, Matovič v záchvate vlastnej výnimočnosti zatajil, že rating A je dlhodobý rating SR. Nič nové pod slnkom. Nič nové, čím by sa posunutý Matovič konečne dostal do učebníc.

Vývoj ratingu SR sa dá serióznejšie hodnotiť až od zavedenia eura, teda od vstupu SR do eurozóny. Počas vlád Smeru SD /v čase 2012-2020/ bol rating SR iba A pozitívny. Počas triapolročnej vlády OĽaNO bol trikrát A negatívny a dvakrát A pozitívny /ak nerátame aktuálne zlepšenie, ktoré je ale spojené už s úradníckou vládou/. – Ešte raz, milí matovičkári, – váš Igor vám zase cigánil…

Pre milovníkov wikipédie odporúčam, aby ste podrobnosti vyhľadali vo wikipédii, v časti „rating“. – Suma sumarum, povedané slovami Šutaja Eštoka „Matovič klame ráno, klame na obed, klame i na večer“.