Koniec hokeja na Slovensku-zúfalstvo reklamných agentúr-pohoda vo vláde

25. mája 2023, dedic, Nezaradené

Slovenský ľadový hokej upadá. Momentálne sme na 9 až 11 mieste. Treba totiž zohľadniť fakt, že na majstrovstvách „sveta“ 2023 sa nezúčastnili celky Bieloruska a Ruska. Počet Slovákov v NHL je zúfalo malý a aj tí, čo tam ešte hrajú, sú prestarnutí /Tatár,Pánik/ alebo sú zaraďovaní do 3-4 útoku resp. pendlujú medzi NHL a farmárskymi ligami.

Čím je to s naším hokejom horšie, tým väčšie somariny vymýšľajú mecenáši, ktorí obchodujú s ľuďmi, s bielym hokejovým mäsom. Sú to veľmi kultúrni ľudia, -napr. taký pán Ľupták, majiteľ kultivovaného slovníka, majiteľa rómsko-slovenskej kopáčskej firmy a zároveň majiteľ niekoľkých treťoradých hokejových klubov. Majitelia a funkcionári hokejových klubov sa z posledných síl klbčia medzi sebou. Z jednej slovenskej mizernej hokejovej ligy sa chystajú vytvoriť dve mizerné slovenské hokejové ligy. Najlepšia cesta k tomu, aby slovenské hokejové kluby sme zmizli z mapy európskych klubových súťaží.

Ak by z tohtoročných MS rusofóbovia nevyhnali Bielorusov a Rusov, nehrali by na týchto majstrovstvách exoti z Maďarska a Slovinska. A my Slováci by sme mali čo robiť, aby sme sa v elitnej skupine hokejistov zachránili.

V tejto mizérii však t.č. majú malú žatvu aspoň reklamné, promočné a PR agentúry. osobitne tie, čo pracujú pre Tipos. – Vlastne žatvu už nemajú. Skončila. Slováci vypadli z MS, – reklamným agentúram vypadlo z ruky zlaté vajce. Rozbilo sa na cimpr-campr. Reklamné šoty s akýmsi tlstolícim Slavkovským či Slafkovským a všadebolkou Vlhovou, ktorá o mantinel hádže deduška Cígera sú v aktuálnej hokejovej sitácii SR iba trápnou groteskou. Sú výsmechom našej hokejovej a športovej úbohosti a pôsobia na verejnosť kontraproduktívne.

Prečo je to tak ? Lebo. Lebo sa vraví, že aká je v štáte vláda, ako veľmi je táto vláda vlastenecká, taký je v tomto štáte šport. U nás po dávno mŕtvom tenise, basketbale, volejbale, odchode Kuzminovej, poloodchode Vlhovej a Sagana, živorení futbalistov a ľahkých atlétov /bohužiaľ aj Volka/ a krachujúcich futbalistoch toho v športe veľa nezostalo. Vodný slalom, veslovanie a kanoistika – ale tú kvári limitácia počtu pretekárov a rušenie olympijských kategórii /v prospech športov ako je poker, americký futbal,bejzbol a pod/. A máme ešte samozrejme aj športovú streľbu-dievčatá, čo prinášali medaily však už trochu prezreli resp. starajú sa skôr o rodinu a osobnú kariéru ako o napredovanie vo výkonnosti…Upadáme. Nie iba kvôli peniazom a štadiónom. Podľa mňa najmä kvôli nedostatku skutočného slovenského vlastenectva. Upadáme, lebo bez vlasteneckej vlády nemôže byť vlastenecké nadšenie ani u fanúšikov športu a ani u športovcov samotných.

-Všeobecne a teda aj na Slovensku platí: aká vláda, taký hokej. V jednej i v druhej oblasti na Slovensku už dobre iba bolo. Ale nebuďme úplní pesimisti: možno ešte znovu bude. Bude, ak sa nedáme znovu oklamať a nesadneme na lep eurotlantickým bojovníkom, koučovaným z Bruselu a Washingtonu.