Milá Pravda: Kaliňák sa s Matovičom nepobil

14. septembra 2023, dedic, Nezaradené

Milé naše televízie, milé médiá, milá Pravda: klamať sa nemá. Aj keď máte to nešťastné živobytie, to rozporuplné novinárske povolanie, ani vtedy nie. Milé médiá, – vy pred zrakom celého Slovenska klamete. Tvrdíte, že sa Kaliňák pobil s Matovičom. -To nie je pravda, to je lož. Kaliňák vytrhol Matovičovi z ruky mikrofón. O pár sekúnd mu ho však vrátil. To je všetko. Iná vec je, že Matovič kopol Kaliňáka do krku a tváre. To je jednostranné napadnutie Kaliňáka, -nie je to však bitka.

Áno, po útoku Matoviča na Kaliňáka nasledovali dva údery päsťou do tváre Matoviča.. Neboli to však údery od Kaliňáka ale od člena Smeru s priezviskom Gluck. Pána Glucka po skončení incidentu ihneď médiá identifikovali a vďaka tejto identifikácii ho poslanci košického MZ zbavili funkcie v poslaneckom výbore resp. komisii. Ani v prípade konfrontácie Glucka s Matovičom však ku žiadnej bitke nedošlo. Nedošlo k výmene úderov medzi Gluckom a Matovičom. Matovič dostal dva údery do tváre. Bol by dostal asi aj viac, ale zasiahla mestská polícia, ktorá odstránila do megafónu vreštiaceho Matoviča z parkovania na chodníku a ukončila jeho nepovolenú exhibíciu.

Je mi ľúto, že tento blog venujem zdanlivej malichernosti, no musím. Lebo pravda zostáva vždy pravdou /ako povedal kedysi V.Biľak/, aj keď sa občas javí ako malicherná. Manipulácia verejnosti je v každom prípade špinavosť, či už ide o malichernosť alebo o politicky zásadné veci.

V tomto prípade ale nejde o malichernosť. Aj keď z celej veci existujú videá, aj keď existujú očití svedkovia, aj keď už jeden z aktérov fyzickej konfrontácie /“pästiar“ Gluck/ dostal istý postih, naši novinári neprestávajú klamať, že pred úradom vlády došlo k bitke Kaliňáka s Matovičom. Manipulujú verejnú mienku proti Kaliňákovi. Usilujú sa urobiť z nich oboch rovnakých bitkárov a výtržníkov. V prípade Matoviča to pravda je. V prípade Kaliňáka je to zákerná lož.

Cieľom tejto lži je podsunúť verejnosti predstavu o podpredsedovi Smeru ako o impulzívnom agresívnom delikventovi. Cieľom tejto manipulatívnej mediálnej skratky je poškodiť Smer a urobiť z jeho vrcholového vedenia partičku bitkárov. Cieľom je odradiť slovenských voličov od voľby Smeru, teda od voľby strany, na čele ktorej sú vraj bitkárski vagabundi.

-Je takáto predvolebná manipulácia maličkosť ? Je to malichernosť, je to bezvýznamná taľafatka ? Nazdám sa, že nie. Naopak. Nazdám sa, že ide o jednu z mnohých predvolebných škandalizácií Smeru. Nazdám sa, že ide o ďalšiu špinavosť našich vraj slovenských médií.