Ľavica ešte ani nevyhrala a pravicové mimovládky už brešú

18. septembra 2023, dedic, Nezaradené

Mimovládka „Zastavme korupciu“ sa v médiách dala počuť, že 11 dní pred voľbami našla v majetkových priznaniach predsedu Hlasu SD Petra Pellegriniho „niekoľko nezrovnalostí“. Aká náhodička. Takmer taká, ako je súdne konanie proti inému bývalému ľavičiarovi a guvernérovi NBS Petrovi Kažimírovi.

Náhodné udalosti, ktoré nepokryto škodia ľavicovým stranám sa množia. Nie som žiakom veštkyne baby Vangy, no dovoľujem si predpovedať, že najmä zo zahraničia platené mimovládky do volieb ešte s niečím prídu. Veď za čo sú platené…

A to je iba predkrm. Iba akýsi brechot. Transparency International, Zastavme korupciu, Nadácia otvorenej spoločnosti a na ňu naviazané MVO po voľbách, ak by vyhrala ľavica a národniari, začnú poriadne hrýzť. Začne poľovačka na každú mušku, každú či už skutočnú alebo vymyslenú kauzičku. Začne mediálny pogrom investigatívnych pseudonovinárov na súkromie nových členov vlády. Začnú pouličné demonštrácie matovičkárov a mimovládkami aktivizovaných študentov. Začnú možno aj kontroly z Bruselu či Washingtonu, začne sa predvolávanie veľvyslancov, začne sa demaršovanie a nedajbože aj sankcie, najmä pokiaľ ide o eurofondy EU.

Nezávidím event. novej ľavicovo-národniarskej vláde SR jej život po voľbách. Politici z tejto novej koalície budú musieť byť nadpriemerne odolní voči stressu a škandalizovaniu. Ani to im však nebude stačiť, pokiaľ ich nepodporia ľudia , ktorí ich zvolili a dali im svoju dôveru. Samozrejme nie donekonečna a nie za každú cenu. Normálni objektívni občania však iste pochopia, kde končí zdravá kritičnosť a kde začína nenávistná štvanica.