Klauniáda pána Lipšica

6. decembra 2023, dedic, Nezaradené

Pán Lipšic nás včera obohatil celkom istou dávkou situačného resp. stendapového humoru. Vyhlásil, že ak vláda nechá na pokoji jeho brloh – plný jeho vlastných šteniat – brloh, ktorý si vybudoval na Úrade špeciálnej prokuratúry, požiada o uvoľnenie z funkcie špeciálneho prokurátora. Keby človek nepoznal schopnosti veľkého kombinátora Danielita, myslel by si, že to Lipšic myslí vážne. Danielito to však samozrejme myslel ako frk, ako vtip. Veď o jeho osude a o osude jeho špeciálneho brlohu už vládna koalícia rozhodla. Dokonca s väčšou-menšou akceptáciou zo strany Bruselu.

Pán Lipšic nie je bohvieaký zabávač. Už aj preto nie, že pri svojom vtipkovaní nie je príliš originálny. Jeho najbližší kamoš Igor Matovič podobný frk použil v minulosti viackrát. Naposledy pred pár týždňami, keď dal premiérovi SR „férovú“ ponuku: vraj sa ho premiér nadobro zbaví, ak mu splní pár nesplniteľných želaní. Matovičov vtip vyznel do prázdna. Po prvé preto, že o Matovičove nápady už nemajú záujem ani len jeho bývalí voliči, nieto ešte predseda vlády tohto štátu. Po druhé preto, že prítomnosť šaša Matoviča na politickej scéne súčasnej vládnej koalícii celkom vyhovuje. Nikto totiž tak úspešne nenarúša a nezosmiešňuje opozíciu, ako živý, autentický Matovič.

Kvalitne namastený Daniel Lipšic bol a je vo svojej klauniáde ešte menej úspešný než kamoš Matovič. Darmo vypliešťa oči, darmo púšťa slinku, darmo sa leskol na každej druhej obrazovke, – charizmu Matoviča nemá. A ak po Matovičovi ešte aj jeho vtipy opakuje, tak je to skôr trápne ako zábavné, nedajbože zaujímavé či konštruktívne.

Nuž tak veru. Klauniáda Daniela Lipšica sa nevydarila. Lipšic onedlho odíde. – Len či to potom Slovensko prežije !?