Šimečka v Užhorode /i v Berlíne/ vybuchol

24. januára 2024, dedic, Nezaradené

Fico sa v Užhorode stretol s ukrajinským premiérom Šmigaľom. Ukrajinci prijali Fica s úctou. Nasledovalo podávanie rúk, úsmevy, fotografie pred zástavami. Ukrajinci poďakovali za humanitárnu pomoc, ktorú Fico priniesol a za pozvanie na návštevu SR, ktorú Šmigaľ dostal. Normálne pragmatické pracovné stretnutie. Žiadna dráma, skôr diplomatická nuda.

Benjaminko Šimečka a jeho tlupa očakávali krvavú tragédiu. Očakávali zrušenie schôdzky, urazenosť, prerušenie vzťahu, očakávali drámu, očakávali krv. Veľa veľa krvi. Nič také sa nekonalo.

Medzinárodná politika je o pragmatizme, o realizme, o vzájomnej tolerancii a rešpekte. Nie o bludoch mladých progresívno-liberálnych protislovenských pušiek z PS. Politika je o skúsenostiach, nie o siláctve. Na to, aby sa z človek stal politik a bohdaj aj štátnik, na to nestačia sorosovské rýchlokurzy. Na to treba štúdium, intelekt a lásku k vlasti. Na to treba to, čo Šimečka a spol. nemajú a ani mať nebudú.

Je pre Slovensko obrovským šťastím, že sa fanatici bez kvalifikácie a amatérski nímandi nedostali po voľbách v septembri 2023 do vládnych funkcií. – Ak by sa to náhodou stalo, Slovensko by pod vládou Šimečkovcov skončilo ako bezvýznamný priskoč-štátik, ktorý by urobil všetko, čo by od neho Washington, Brusel a aj Kyjev očakávali.

Škoda, že Šimečka dnes v Užhorode chýbal. Mohol by na vlastné oči vidieť, ako vyzerá pragmatická politika suverénneho štátu. Mohol by vidieť, ako práve takúto politiku hodnotí zahraničie s rešpektom a pochopením.

PS: Fico z Ukrajiny odletel do Nemecka. Slovenskí novinári očakávali, že predseda vlády SR dostane po nose aspoň tam, od kancelára Scholza. Po nose však nedostal Fico, ale novinári, Po nemecko-slovenskom summite museli konštatovať, že Scholz Fica za jeho /humanitárny/ prístup k Ukrajine neskritizoval ale pochválil. No a pokiaľ ide o to, čo trápi Šimečku a jeho tlupu na námestí SNP, novinári museli napísať, že v Nemecku otázky slovenského právneho štátu nikoho „NETRÁPILI“. – Takže ešte raz, mladý pán Šimečka, ak chceš byť raz politikom nezostáva ti iné, len si všímať Fica a od neho „učiť sa, učiť sa, učiť sa“ !