Na „Čaputovej“ fintu Ficova protifinta

13. februára 2024, dedic, Nezaradené

Tá finta, na ktorú reaguje Fico, nie je vlastne Čaputovej. Pani magisterka nemá ani kvalifikáciu a ani dôvtip na to, aby čosi také vymyslela. Vymysleli to za ňu právnici v Čaputovej pozadí, kadejakí gibovia, mazákovia, kubinovia…ku ktorým sa štrébersky tlačí starý známy lúzer Rado Procházka.

Podstatou „Čaputovej“ finty je, že Zuzana Č. radikálne zmení svoj doterajší pohľad na novelu Trestného zákona a miesto jeho vetovania ho čo najskôr podpíše. Len čo ho podpíše, už ho aj obratom napadne na Ústavnom súde. A potom sa Čaputová bude „modliť“, aby ňou menovaná väčšina ústavných sudcov dala všetko zo svojich stolov a preč a účelovo sa /ktovie prečo tak bleskorýchle/ venovala iniciatíve Zuzany Č. Nie však len venovala /t.j. prijala ho na ďalšie konanie/ ale hlavne preto, aby vydala predbežné opatrenie o pozastavenie jeho účinnosti. V ideálnom prípade touto fintou delikventi okolo Matoviča a slniečkári okolo bejby Procházku dosiahnu to, že novelizovaný Trestný zákon /predbežne ale pokiaľ možno nikdy/ nevstúpi do platnosti a účinnosti. Dosiahnu to, aby novela nebola účinná ani jeden deň, ani jednu minútu.

Na túto bezprincipiálnu fintu magisterky Zuzany Č. reaguje Doc. JUDr. R.Fico, CSc. a jeho minister spravodlivosti JUDr. Susko, PhD proti-fintou. Jej podstatou je, že pred podpisom, či vetom prezidenta musí schválený zákon podpísať predseda NRSR a predseda vlády. Pellegrini novelu síce podpísal, no premiér Fico nie. Dáva si na čas. A tak, -si nechtiac musí dať na čas aj Zuzana Č. Bez Ficovho podpisu jej právnikom ich finta nevyjde. Čas medzi schválením novely a nadobudnutím jej účinnosti pomaly beží. Čas je na strane Fica. Ficova finta je, zdá sa, zatiaľ účinnejšia ako finta slniečkárov a liberálov.

Dôkazom je dnešná tlačová konferencia strany SaS. Na nej tiekla zúrivosť a agresivita tzv. liberálov priam potokmi. Gejzír nezvládnutého hnevu tryskal ako obvykle z disociatívnou poruchou postihnutej magisterky Kolíkovej. Fico a spol. zasiahli stred terča. Zúrivci z SaS a PS asi budú mať čo robiť, aby si v stave v akom sú, nezjedli vlastnú kravatu alebo neprehltli límec na blúzke…

– Aby Ficovi jeho finta dokonale vyšla, musí byť nekompromisný. Nesmie stratiť nervy, nesmie ustúpiť. Ani tlakom námestia, ani tlakom z Bruselu. Verím, že to Fico /a následne aj Pellegriniho kancelária/ ustoja. Čas je na vašej strane !