Ruské barbarstvo a humanizmus Západu

25. marca 2024, dedic, Nezaradené

V západných médiách a následne samozrejme už aj na tomto portáli sa objavujú niektoré ponuré informácie o zatýkaní štyroch Tadžikov, ktorí zmasakrovali v hale Crocus cca 150 nevinných ruských civilistov. Západní novinári, ktorí nemajú ani šajn o zvyklostiach a v rámci toho aj krutostiach stredoázijských národov v článkoch slzia nad tým, ako Rusi tých štyroch Tadžikov kruto mučia a ponižujú. Vraj to dokazuje aký je ruský svet barbarský a ako veľmi si naň máme dať pozor.

Nuž áno. Pri zatýkaní tzv. islamských teroristov Rusi nenarábali v rukavičkách. Pretože sa vedelo, že teroristi sú Ázijci moslimského vierovyznania, – boli súčasťou tímu aj policajti, čo ovládajú turkické jazyky a moslimské zvyky. Títo policajti vedia, že prvotné výpovede teroristov, keď sú ešte v strachu a šoku a nie sú limitované radami ich úradne pridelených advokátov sú často tie najcennejšie. Aby šok, hrôzu a poníženie znásobili, použili policajti stredovekú moslimskú „techniku“ rozviazania jazyka a zneuctenia vraha-moslima. Odrezali zatýkanému kúsok ucha. Podľa niektorých novinárov dali potom tento kúsok zatknutému, aby ho zjedol. Možno to tak bolo, možno nie. Podstatné je, že jeden zo zatknutých naozaj prišiel o kúsok ucha. Prečo ? Aby stratil posledný kúsok nádeje, aby ho Allah zavrhol. Podľa Koránu má totiž zbožný moslim nastavovať Allahovi svoje uši. Kto uši nemá kompletné, nemôže tak urobiť – je navždy Allahom zavrhnutý a do moslimského neba sa nedostane.

Kto bol v Oriente, teda v skutočnom nefalšovanom stále divom Oriente a nie na výlete v Hurghade alebo Dubai, ten iste uvidel aj úbožiakov, čo sa ponevierali okolo súkov a žobrali. Niektorí z nich mali znetvorené uši. Ostatní moslimovia nimi opovrhovali a opovrhujú. Sú to kadejakí bývalí delikventi, ktorí za svoje činy neboli iba potrestaní ľuďmi ale aj Allahom. Za svoje zločiny boli odsúdení na večné zatratenie.

V Rusku sa po masakre v hale Crocus znovu oživila diskusia o obnove výkonu trestu smrti. Nech diskusia dopadne akokoľvek, na osud tadžických lotrov to už vplyv mať nebude. Rusi vedia, že títo zločinci skončia v ťažkom väzení ale na život im nikto z moci úradnej nesiahne. Rusi, ktorí videli zábery z vraždenia v Crocuse, z takéhoto podľa nich nespravodlivo „jemného“ trestu nie sú nadšení. A tak trochu tú policajnú brutalitu nielen chápu ale ju dokonca sami žiadajú. – Podobne, ako to urobili Američania pri správach o topení zatknutých islamistov na Guantanáme po 11.septembri alebo ako to akceptujú Izraelci pri chýroch o mučení elektrickým prúdom chytených príslušníkov Hamasu, čo vraždili vlani v kibucoch.

U nás v civilizovanej Európe máme na mnohé veci iné, vraj jemnejšie a humánnejšie techniky. Či už vraždenia, mučenia, ponižovania alebo kriminalizácie. U nás -napr. aj na Slovensku, necháme neposlušného podozrivého /ktorý odmieta byť kajúcnikom a obviňovať Fica a spol./, aby sa zbláznil na samotke /Jankovská/, alebo spáchal samovraždu zo zúfalstva /gen. Lučanský/ alebo ho dáme do infekčného prostredia a potom bez napojenia na dýchací prístroj necháme udusiť covidom /Krivočenko/.

Predvčerom v Paríži zatkli človeka, ktorý sa ukázal na ulici s plagátom, označujúcim francúzskeho prezidenta Macrona za psychopata, lebo chce zatiahnuť Francúzsko do vojny s Ruskom. Ten francúzsky občan mal na druhej strane inkriminovaného plagátu napísané dokonca čosi tak nehorázne, že sa to tu bojím čo i len reprodukovať. No ale nech – mal tam napísané „Nech žije Putin !“. Dačo príšerné, či nie ? Nečudo, že polícia občana dosť rázne zatkla, vypočúvala, potom poslala na psychiatriu a keď sa ukázalo, že je príčetný, uväznila ho. Sudca rozhodne, či za svoj zločin dostane väzenie a alebo iba poriadne vysoký finančný trest.

V Lotyšsku je veľká ruská menšina. Nečudo, že masakra v hale Crocus zasiahla aj lotyšských občanov z tejto komunity a že bez ohľadu na nebezpečenstvo policajného prenasledovania začali spontánne pred ruskú ambasádu v Rige prinášať sviečky a kvetiny. V Lotyšsku je však aj silné extrémne šovinistické hnutie z radov lotyšskej majority. Grupuje sa v rozličných „historicko-kultúrnych“ spolkoch, financované i z fondov EU, určených na rozvoj kultúry. Jedna takáto vlastenecká lotyšská skupina, oprávnene rozhorčená prejavmi solidarity ruskojazyčných občanov s obeťami masakry v hale Crocus, prikročila k ráznemu činu. Priniesla do stredu medzi sviečky a kvety veľké vedro – s ľudskými fekáliami. Do stredu týchto fekálií potom zapichla okakanú ruskú zástavu.

– Tak tomuto sa hovorí prejav západoeurópskej civilizovanosti, zmyslu pre súcit a ľudskosť. Toto je prejav spoločných európskych hodnôt našej milovanej EU. Prejav ako vyšitý. Bravó.