Založ si blog

Zatajené informácie na pokračovanie

Najskôr z domova:

  • Kolega hríbar z Martina v lesoch pri Bystričke našiel už prvé hríby sosnové. Súdiac podľa fotky, pekné, ale vraj červivé. Akokoľvek, hríbar prišiel z lesa celý zhrozený. Nie z medveďov, ale z chamtivých urbárskych a štátnych drevomafiánov. Tí mu cez zimu zobrali-zničili polovicu hory, kam chodil na hríby, čučoriedky a za oddychom. V lese zostali iba vyjarčené zablatené traktorové prte, porozhadzované vetvy a pne po zdravých kapitálnych stromoch. Takúto istú skúsenosť mám z urbárskou a privátnou drevomafiou aj ja z Liptova. Horšie je, že jej pomáhajú aj miestni starostovia, a dokonca aj liptovskomikulášsky okresný odbor životného prostredia. Jeho šéfka odobrila súkromníkovi napr. holorub v katastri obce P. – a potom, -keď sa to začalo vyšetrovať /dodnes sa neukončilo/ odišla na lepší flek ochraňovať prírodu do Demänovskej doliny a Nízkych Tatier. Zdá sa, že bývalý ochranár Budaj je na slovenskú drevomafiu krátky. Vlády sa menia-no banditi na slovenských lesoch ďalej ryžujú. – A verejnosti predkladajú falošný cieľ – chúďatá medvede. Tie sa túlajú po holoruboch zúfalo, ako my hríbari.
  • Po nástupe politického marketingára pána Novotu do prezidentského tímu začala Čaputová robiť zaujímavé – evidentne už predvolebné kroky. Na uzmierenie si katolíckej väčšiny občanov SR a zoslabenie jej slniečkárskeho imidžu vyznamenala štátnymi vyznamenaniami troch zavraždených katolíckych národovcov-študentov z Bielej légie, de facto zavraždených českými šovinistami a boľševikmi. Predvčerom podporila finančnú pomoc Matici slovenskej vo výške 1,5 mil.eur a dnes sme sa z RTVS dozvedeli, že si uctila pamiatku významného slovenského vedca, vynálezcu a národniara Aurela Stodolu. – Čaputová evidentne rozširuje svoju cieľovú voličskú populáciu. V týchto troch prípadoch to nie je na škodu.
  • Zaujímavé veci sa udiali aj v oblasti fungovania právneho štátu. Úhlavného nepriateľa súčasnej ministerky spravodlivosti Kolíkovej /jej bývalého nadriadeného/ obvinili OČTK so všelijakých finančných vecí. Kolíkovej všelijaké finančné veci zostali tam, kde ich dnešná vláda zamietla- teda pod kobercom. Za údajne protiprávnu činnosť bývalého šéf-prokurátora mu hrozí 14 rokov basy. Súčasnému šéf-prokurátorovi Lipšicovi za protiprávnu činnosť už trest vymerali: dostane písomné pokarhanie a musí uhradiť tuším 140 eur za súdne trovy.
  • Za ruský plyn na ďalší mesiac Sulík zaplatil presne podľa inštrukcií Gazprombanky: zmluvnú sumu v eurách poslal na konverzný rubľový účet do Gazprombanky – keď odtiaľ prišla suma v rubľoch do RF, dodávky ruského plynu boli na mesiac zabezpečené.
  • Novinári nás na Slovensku ďalej plašia stále pravdepodobnejšou desivou vládnou koalíciou po budúcich voľbách: Hlas+SaS+PS. Teda tým najhorším z toho najhoršieho. Dá sa slovenský volič znovu oklamať ?

Zo zahraničia:

  • V ČR na Pardubickej univerzite zakázali styk so študentmi doc. Milanovi Javúrkovi. Akýsi rusofóbny študent ho udal, že na prednáške citoval dve state zo slovenskej publikácie “ Vojna v tieni Majdanu…“ a vyzýval študentov, aby čítali všetky informačné zdroje a a až potom si na vojnu na Ukrajine urobili vlastný názor. – Mne sa vyhadzov ani pri najtvrdších protivládnych prednáškach v čase perestrojkového socializmu neprihodil. Jeden milicionár ma chcel síce po prednáške zastreliť poľovníckou puškou,-ale potom sme to s ním v bare pri poháriku za pomoci jeho kolegov potichu urovnali.
  • The New York Times včera napísal, že túžba Zelenského dosiahnuť mier, po ktorom sa pod vládu Kijeva vrátia všetky obsadené oblasti, vrátane Donbasu a Krymu je nerealistická. Za mier bude musieť Ukrajina zaplatiť bolestivými územnými stratami.
  • V očakávaní pouličných bojov zamínovali ozbrojené sily Ukrajiny mnohé lokality mesta. Zamínovali však aj okolie rodinného domu, v ktorom stále žije jedna ukrajinská rodina. Tá o svojom osude informovala verejnosť mobilom cez ukrajinskú sociálnu siete. Ako to napokon s rodinou dopadlo, médiá neinformovali.
  • V litovskom Vilnijuse sa uskutočnilo stretnutie ruských emigrantov a pobaltských Rusov, ktorí odmietajú špeciálnu vojenskú operáciu RF na Ukrajine. Gary Kasparov a spol. sa posťažovali, že rusofóbia na Západe postihuje nielen proputinovských zlých Rusov aj ich – proamerických, liberálnych Rusov loyálnych voči Západu. Vypracovali preto koncept „PREUKAZU DOBRÉHO RUSA“, čosi na spôsob Russische Ausweis-u, ktorý pre Rusov kolaborujúcich z cez 2.sv.vojnu s Nemcami vydávali na okupovaných územiach ZSSR nemecké nacistické orgány. „Preukaz dobrého Rusa“ má ruským emigrantom na Západe pomôcť pri získavaní zamestnaní, bankových pôžičiek, víz, sociálnych benefitov, povolení k pobytu, prístupe k vládnym tendrom, k zamestnaniam v štátnej správe a pod.
  • Predvčerom si v Rusku, Bielorusku, Kazachstane a niektorých ďalších post-sovietskych republikách pripomenuli 100- té výročie založenia Pionierskej organizácie v Sovietskom Rusku. Polohumorne a nostalgicky sa na pionierske časy pospomínali mnohí súčasní ruskí a bieloruskí politici-vrátane bieloruského prezidenta Lukašenka. Hovorilo sa o tom, že až 60 % súčasných obyvateľov Ruska boli kedysi pionieri. Starí páni a dámy sa pokúšali spomenúť, ako sa pionierska šatka viaže. Bez ostychu sa pripomenulo, že náplň a techniky pionierskej práce, dokonca aj heslo „buď pripravený-vždy pripravený“ prevzali ruskí/sovietski pionieri od anglo-amerických skautov. Dozvedeli sme sa, že sa v RF onedlho založí pionierstvu podobná federálna detská organizácia – samozrejme nielen na starých tradíciách, ale aj s novou, súčasnej informatickej dobe vyhovujúcou náplňou.
  • Z Azovstalu včera vyšli do zajatia všetci traja vodcovia pluku Azov s prezývkami Kalina, Volyna a Regis. Pridal sa k nim údajne aj jeden americký admirál, bývalý šéf špeciálnych operácií US Navy , štvorhviezdičkový generál Eric Thor Olson, jeden britský plukovník /J. Bailly/ a zopár inštruktorov z krajín NATO, vrátane inštruktora snajperstva S. Pinnera . Informáciu o zajatí amerického generála admirála Olsona však dnes spochybnil ruský televízny Pervij kanal. Tak či onak, spolu Azovstal opustilo 2439 teda takmer 2500 bojovníkov Ukrajiny a asi 500 civilistov. Vrátane asi 1500 bojovníkov z blízkeho závodu Iljiča a tisíckou bojovníkov zajatých v iných častiach Mariupolu je to okolo 5 000 ukrajinských zajatcov. Väzenské kapacity DNR nestačia a tak sa ukrajinskí vojenskí zajatci presúvajú do Rostova na Done, Novorossijska a i. Živiť celkove takmer 12 000 ukrajinských zajatcov už nie je maličkosť. Našťastie, úroda pšenice v RF vyzerá tohto roku veľmi nádejne.
  • USA hrozili likvidáciou ruskej čiernomorskej flotily, ak táto bude blokovať vývoz ukrajinského obilia z prístavov v Nikolajeve a Odesse. Po telefonátoch amerického ministra obrany Austina s ruským kolegom Šojguom a amerického náčelníka štábu Milleyho s jeho ruským kolegom Gerasimovom sa dohodli pre obilie akési „humanitárne koridory“. Problémom zostali iba ukrajinské míny, ktorými je Čierne more zamorené a ktoré ohrozujú plavbu od Mariupola po Istanbul. PS: pre veľký úspech znovu prikladáme prefotené fotky „fešáckych“ generálov Milleyho /USA/ a Gersimova /RF/.
  • V USA sa množia výzvy vylúčiť z NATO krajinu s najväčšou armádou – Turecko. Problémom je veto Turecka pre vstup Fínska a Švédska do tejto organizácie. Ale tiež to, že Turecko nedovolí vojenským lodiam zo štátov, ktoré nemajú v Čiernom mori pobrežie /USA, UK, F, I, DK…/ vplávať do Čierneho mora. Problémom je, že Turecko okupuje kurdské oblasti v Sýrii a Iraku a že vlastní ruské rakety S-400. Erdogan je navonok neoblomný, -nakoniec však asi ustúpi – no Západ to bude „niečo stáť“.
  • Americký prezident J.Biden počas pobytu v Južnej Kórey navštívil závod firmy Samsung. Spolu s kórejským prezidentom. V ďakovacej reči si Biden poplietol meno súčasného kórejského prezidenta s menom toho predchádzajúceho. A tak miesto poďakovania „drahému priateľovi JUNovi“ poďakoval „drahému priateľovi MUNovi“. – Ajajáááj…Bidena by dnes volilo iba 39% Američanov. Nečudo, -veď jeho nástupu vzrástli ceny pohonných hmôt do aut o 88%. Bidenova predpoveď, že za jeho vlády bude kurz dolára voči rubľu 1 ku 200 sa nesplnil. Kurz bol včera 1 ku 57.

Veru, veru – ajajáááj….

Generál Milley /USA/
Generál Gerasimov /RF/
Štvorhviezdičkový americký generál -admirál Eric Thor Olson /údajne v ruskom zajatí-čo ale iné pramene spochybňujú/ .

Autorom fotiek týchto krásavcov z tv je autor textu

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 757
Celková čítanosť: 2819414x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie