Založ si blog

O jednom pohraničnom stĺpe a mŕtvom Putinovi

Správu o tom, že bol prezidentom Zelenským odvolaný zo svojej funkcie veliteľ ukrajinskej „Služby bezpečnosti Ukrajiny“ /SBU/ v Charkovskej oblasti Roman Dudin priniesli stručne aj naše médiá /RTVS/. Uviedli, že tak Zelenskij urobil pre vážne chyby v práci Dudina.

Dudin sa k svojmu odvolaniu priamo nevyjadril. Zelenskému sa však akoby pomstil informáciou /na sociálnej sieti Telegrama/, popisujúcou ako to bolo so zasadením široko medializovaného stĺpa s ukrajinskými farbami na „oslobodenom“ hraničnom páse pri ukrajinskej hranici. Podľa Dudina išlo o osobnú propagandistickú iniciatívu samotného prezidenta Zelenského. Bez konzultácie s vojenskými veliteľmi dal 7 bojovníkom príkaz, aby so stĺpom prenikli na hraničnú čiaru, tam ho zakopali a urobili o celej veci niekoľko dokumentačných fotografií a videí.

Problém vznikol, keď si skupinku Ukrajincov so stĺpom všimli ruskí pohraničiari a len čo bez predbežnej konzultácie Ukrajinci vstúpili do pohraničnej „no go“ zóny,-začali Rusi na nich páliť. Štyria Ukrajinci prišli o život a traja boli zranení. Samotný stĺp utekajúci ranení príslušníci OS UA stratili pri úteku kdesi v blízkom poli.

Ďalšie „pikošky“ zo zákulisia kijevského vládnutia sa zrejme ešte dozvieme. Urazený Dudin sa totiž zastrája, že ich onedlho zverejní.

Príhodu o pohraničnom stĺpe nepovažujem za extrémne dôležitú. Zverejňujem ju iba preto, lebo sa médiá /vrátane tohto/ občas miesto serióznych politických správ venujú klebetám a menia sa na pôrodnicu kadejakých fejkov a hoaxov. – Príkladom je chýr /rozširovaný ako inak Britmi/ o „Putinovom dvojníkovi“, ktorý sa objavuje na verejnosti v roli „prezidenta“. Prečo ? Pretože vraj skutočný Putin už nedávno zomrel…Hoaxy takejto úrovne sú nehodné medializácie aj v súčasných ťažkých časoch. A ich efekt je pre propagandistov, čo ich vypustili do éteru nulový, ba vysoko pravdepodobne dokonca kontraproduktívny.

Ak by bol Putin poverčivý, tak si po takomto hoaxe mädlí ruky a teší sa na dlhý, predlhý život.

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 757
Celková čítanosť: 2819208x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie