Založ si blog

O jednom pohraničnom stĺpe a mŕtvom Putinovi

Správu o tom, že bol prezidentom Zelenským odvolaný zo svojej funkcie veliteľ ukrajinskej „Služby bezpečnosti Ukrajiny“ /SBU/ v Charkovskej oblasti Roman Dudin priniesli stručne aj naše médiá /RTVS/. Uviedli, že tak Zelenskij urobil pre vážne chyby v práci Dudina.

Dudin sa k svojmu odvolaniu priamo nevyjadril. Zelenskému sa však akoby pomstil informáciou /na sociálnej sieti Telegrama/, popisujúcou ako to bolo so zasadením široko medializovaného stĺpa s ukrajinskými farbami na „oslobodenom“ hraničnom páse pri ukrajinskej hranici. Podľa Dudina išlo o osobnú propagandistickú iniciatívu samotného prezidenta Zelenského. Bez konzultácie s vojenskými veliteľmi dal 7 bojovníkom príkaz, aby so stĺpom prenikli na hraničnú čiaru, tam ho zakopali a urobili o celej veci niekoľko dokumentačných fotografií a videí.

Problém vznikol, keď si skupinku Ukrajincov so stĺpom všimli ruskí pohraničiari a len čo bez predbežnej konzultácie Ukrajinci vstúpili do pohraničnej „no go“ zóny,-začali Rusi na nich páliť. Štyria Ukrajinci prišli o život a traja boli zranení. Samotný stĺp utekajúci ranení príslušníci OS UA stratili pri úteku kdesi v blízkom poli.

Ďalšie „pikošky“ zo zákulisia kijevského vládnutia sa zrejme ešte dozvieme. Urazený Dudin sa totiž zastrája, že ich onedlho zverejní.

Príhodu o pohraničnom stĺpe nepovažujem za extrémne dôležitú. Zverejňujem ju iba preto, lebo sa médiá /vrátane tohto/ občas miesto serióznych politických správ venujú klebetám a menia sa na pôrodnicu kadejakých fejkov a hoaxov. – Príkladom je chýr /rozširovaný ako inak Britmi/ o „Putinovom dvojníkovi“, ktorý sa objavuje na verejnosti v roli „prezidenta“. Prečo ? Pretože vraj skutočný Putin už nedávno zomrel…Hoaxy takejto úrovne sú nehodné medializácie aj v súčasných ťažkých časoch. A ich efekt je pre propagandistov, čo ich vypustili do éteru nulový, ba vysoko pravdepodobne dokonca kontraproduktívny.

Ak by bol Putin poverčivý, tak si po takomto hoaxe mädlí ruky a teší sa na dlhý, predlhý život.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2967138x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie