Založ si blog

Chrapúň stavia a „užíva“ si v chate /2/

Aby chrapúň mal kde realizovať svoj deviantný chatársky sen, musí najprv zohnať pozemok. Málokedy má svoj. To by stálo tisíce a on štvorkár-päťkár na to nemá. Preto sa snaží vydrankať nejaký od miestneho urbáru, od obce, od pozostalých po nejakom majiteľovi, prípadne podvodom kúpiť pozemok za úradný odhad od Slovenského pozemkového fondu. To sa charpúňovi podarí ale iba vtedy, keď napr. jeho manželka robí na okresnom katastrálnom úrade. Dajme tomu v L.M.. Alebo na inom úrade, užitočnom pre tých, čo o pozemkoch rozhodujú.

Dôležité je tiež mať priaznivo motivovaného a navyše prírodu neľúbiaceho starostu. Napríklad v obci P. Takýto starosta vybaví úpravu územného plánu, dá potrebné stavebné povolenie /veď sme „múdro“ stavebné úrady delimitovali do rúk miestnej chamtivej mini-oligarchie/. A keď to aj nevybaví, prižmuruje oči, pokiaľ chata nestojí a keď je už hotová,- dá stavebnému delikventovi pokutu pár desiatok eur a čierna stavba je spätne zlegalizovaná. – Ide predsa o miestneho rodáka, kamaráta, niekoho, to vie na mňa veľa vecí a pod. Ale ak by išlo napríklad o Bratislavčana či Košičana, potom beda mu-ak by si chcel urobiť pri chate podstienku širšiu čo len o 10 cm, pokuta v stovkách či tisícoch eur ho neminie.

Chrapúň využíva fakt, že lesné porasty s 40-8O ročnými smrekmi sú v katastri vedené ako lúky, či pasienky /tu sa za čias derešovania a Márie Terézie chovali ovce/. Staré stromy fikne dolu. Pre istotu sa zmýli v hranici pozemku a fikne dolu aj stromy na susedných pozemkoch . Ke´d to polícia a prokuratúra začne vyšetrovať, povie, že on dal dolu iba stromy zo svojho „pasienku“. A vraj ktosi neznámy využil jeho legálny výrub /OŽP bol totiž motivovaný a stromy mu povolil dať dolu/ využil – a stromy ilegálne vyťal a ukradol.

Pozemok už je. Teraz treba kameń a piesok. Aha,-veď ten je priamo v lese – v potoku ! Treba aj drevo na krov – aha, ve´d v lese je dosť pekných rovných stromov ! Treba štrk na vybudovanie príjazdovej hradskej krížom cez les a lúky až k jeho chate – aha, pri hlavnej ceste je dosť posypového materiálu na zimu-kamaráti za fľašku zoberú a cestu vysypú … Treba vodu ? Vyhĺbime studňu v pramenisku horského potoka. Alebo zahradíme či odrazíme celý prameň aj s potokom !

Chata stojí. Pokuta za legalizáciu čiernej stavby je zaplatená. Teraz treba odstrániť stavebný odpad. Buldozér ho zahrabe do najbližšieho jarku. Okolie, kde predtým rástli svrčinky, čučoriedky, brusnice, vres, papradie, krasovlasy, zvončeky, prilbice, náprstky, margarétky treba „skultivovať“ podľa chrapúňových predstáv. A tak pôvodný lesný porast vytrhá a miesto neho nasadí napr. v TANAPE/NAPANTE tuje ako vo vilovej štvrti v meste. Dá k nim zopár z riečky ukradnutých ozdobných balvanov, prípadne privezie travertínové skaly z Bešeňovej samozrejme zadarmo/. Prisype k tomu molč z Mercury Marketu a parčík a la chrapúň je národnom parku je hotový.

Z Mercury Marketu dovlečie konfekčnú detskú plastovú šmýkačku a vybetónuje obrovské ohnisko. Pristaví ozrutný altánok a cestu od chaty k altánku a ohnisku vydláždi. Do chaty kúpi satelit, veľký televízor, americkú chladničku, umývačku riadu a pod. modernizmy.

Chata teraz spĺňa chrapúňove predstavy o luxuse. Už len volať kamarátov. Organizovať žranice, pitky, techno-koncerty či kandráčovky aspoň pred ľudí s 10 autami. Alebo intím party s frajerkami. A keď sa to zunuje – dá si chrapúň inzerát na internet a ponúkne ubytovanie vo svojom horskom apartmáne. A začne zarábať. Samozrejme nezdanene ! A keď sa v okolí objaví divá zver-medve´d, líška či diviak, spíše s podobnými chrapúňmi petíciu na ich odstrel. Veď les je tu pre ľudí. Pre ľudí ako on – a nie pre nejakú divú zver !

Za rok-dva vznikne – za starostovania pána K. a ministrovania pána B. na kedysi peknej lúke a v kedysi nenarušenom lese za pomoci pár tuctov chrapúňov osada CHRAPÚŇKOVO.

Pokračovanie nabudúce !

Tu bola prd 6 rokmi lúka úplne bez chát-len pre jelene, zajace a medvede-a občas pre jalovice-všimnite si tú širokú cestu z makadamu cez kedysi lúku plnú kvetov…
Chrapúň stavia chatičku
Staveniská majú rozmery ako pri stavbe hotela
Železobetónové základy, pivnica, podzemná garáž sa do ochr. pásma TANAPu hodí – či nie ?
Chrapúňov raj-tu boli pred 3 rokmi hríby, čučoriedky a brusnice-teraz molč,dlažba a makadam
Chrapúňov obžerský altánok a cesta k nemu ako v Bratislave
Posledné kúsky lúky už zdobia kolíky
CHRAPÚŇKOVO
Odtiaľto sa šíri „príjemná“ hudba

Autorom fotiek je autor textu

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 757
Celková čítanosť: 2815162x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie