Založ si blog

Kto chce súdiť Putina …

Viem, že toto o chvíľu zmizne ľuďom z dohľadu, ale nedá mi, aby som nereagoval na tie stupídne táraniny o tom, ako skupiny poslancov žiadajú stíhať Putina za vlastizradu. – Áno, v USA už bežia kongresové iniciatívy, zamerané na Bidenov impíčment. No v Rusku nič také nie je. V Rusku momentálne hodnotia komunálne voľby. Včera spočítavali hlasy po prvom kole komunálnych volieb. Pred nimi, v rámci kampane sa niektorí proti-putinovskí miestni poslanci snažili zaujať voličov silnými rečami. Jednou z nich je aj humoristická požiadavka, zameraná na „súdenie Putina „.

Protivládni miestni /obecní, obvodní / poslanci napriek silným rečiam proti Putinovi nič nedosiahli. 81% hlasov v prvom kole komunálnych a regionálnych volieb získalo Putinovo Jednotné Rusko. Na druhom mieste skončili Zjuganovovi komunisti a na treťom ako tradične liberálni demokrati zomrelého Žirinovského. Komunisti a liberálni demokrati, ako je známe tvoria s Putinovským Jednotným Ruskom faktickú vládnu koalíciu. Iba v jednom volebnom obvode /tuším na Kaukaze/ získali nejaké mandáty poslanci zo Spravodlivého Ruska a na Sachaline dvaja kandidáti Strany dôchodcov. Aj tieto strany však spolupracujú s putinovcami.

Radikálne proti-putinovská opozícia nikde v prvom kole neprešla. Nevadí. Hlavné je, že sa so svojimi silnými rečami dostala až hen,- do slovenských médií….

Putinovi viac ako títo exoti uškodilo niečo iné. Predvčerom bol na Dni Moskvy otvárať gigantické vyhliadkové „ruské kolo“ nazvané Slnko Moskvy. Je to kolo, vyššie ako londýnske. Je najvyššie v Európe. Problém je, že je to t.č. aj najvyššie nefungujúce kolo v Európe. Lebo už včera ho museli zastaviť a na jeho sprevádzkovaní t.č. pracujú opravári. – Samozrejme, že celá vec sa stala inšpiráciou ku mnohým aj Putina trochu zosmiešňujúcim „šútkam“. Ale to je momentálne asi tak všetko. Žiadne obvinenie z vlastizrady. – „Smola“…..?!

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2828003x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie