Založ si blog

Kto to vlastne teda na tej Ukrajine bojuje ?

Pán Arestovič, poradca „prezidenta“ Zelenského, dnes vyhlásil, že za Rusov bojujú na Ukrajine Iránci, Kórejčania a Číňania.

Generálporučík Robert Magowan, zástupca náčelníka štábu ministerstva obrany Veľkej Británie zase v dnešnom vydaní The Times priznal na Ukrajine prítomnosť 300 elitných príslušníkov z 45. brigády Kráľovskej námornej pechoty. Táto jednotka, ktorá v apríli mala na starosti evakuáciu pracovníkov ambasády Veľkej Británie sa na Ukrajinu vrátila už v máji. Odvtedy tam plní tajné, bližšie nešpecifikované úlohy.- Trénovaná je na sabotážne a diverzné úlohy v tyle nepriateľa. Napríklad vyhadzovanie mostov, podpaľovanie objektov, atentáty na predstaviteľov nepriateľského štátu a pod.

Prezidentka Čaputová ako hlavná veliteľka OS SR už dávnejšie odsúhlasila prítomnosť cca 10 slovenských občanov v ozbrojených silách Ukrajiny.

Rozličné informačné zdroje hovoria, že na strane Ruska je zapojených takmer 100 tisíc severokórejských ženistov, budujúcich nové železobetónové opevnenia, veliteľské bunkre, cesty a mosty. Iné zdroje vravia o prítomnosti vyše 100 tisíc Poliakov, bojujúcich ako poradcovia, dobrovoľníci a operátori v raketových a leteckých silách Ukrajiny. Na strane Ukrajiny bojujú armádni špecialisti a dobrovoľníci zo všetkých členských krajín NATO, s výnimkou Maďarska a Malty. V OS UA sú ale aj dobrovoľníci z Gruzínska, Čečenska, Bieloruska, arabských štátov a pod. Celkový počet /mimo Poliakov/ takýchto bojovníkov je tiež takmer 100 tisíc. Pri výmenách zajatcov sa zo zajatia v Rusku pravidelne dostávajú aj občania z krajín tzv. Západu.

-Tak ako to je ? Má vojna na Ukrajine charakter nadnárodného konfliktu alebo nie ?

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2843929x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie