Založ si blog

Referendum: protireferendová antikampaň neférových médií

/Čítať rýchlo !/. Dalo sa to čakať. Médiá, dokonca aj také, čo sa hrdia názvom zdôrazňujúcim svoju pravdivosti, začali miesto kampane v prospech referendovej demokracie, protireferendovú antikampaň. Ako inak, odvolávajú sa na svoj akože nezávislý súkromný štatút a právo na názor. – Nuž áno, ide o názor. Ide o názor tých, čo ich zamestnávajú, čo ich platia. A tí sa boja referenda ako čert kríža, boja sa každého väčšieho kúska demokracie pre Slovákov.

Dnes sme sa dozvedeli klamstvá, že referendum je „kampaň Smeru“, platená zákerne v prospech Smeru z verejných, de facto štátnych zdrojov. Samozrejme, je to bohapustá lož. Referendum nevyvolal Smer. Referendum iniciovali občania, nespokojní so súčasnou hrôzovládou. Na občianskych, nestraníckych protivládnych demonštráciách sa volanie po referende ozvalo už na konci leta resp. na jeseň 2020. Smer, Hlas, SNS… si toto volanie ľudí z ulice iba /ak chcete tak populisticky/ osvojili a podporili referendový výbor, ktorí sa následne sformoval. Smer prvé i druhé referendum podporoval, no nebola to jeho stranícka akcia, nebola to a nie je to jeho kampaň. To po prvé.

Po druhé, lživé je i táranie “ pravdových“ médií, že ide o zbytočné vyhodenie peňazí, lebo predčasné voľby možno dosiahnuť aj bez referenda a že referendum bude aj tak neúspešné. Ani jedno a ani druhé nie je pravda. Aj keď by bola lož stokrát opakovaná v médiách, maskovaných za „pravdu“, vždy je to lož.

Dnes sme už v druhom januárovom týždni, od vyslovenia nedôvery vláde ubehne pomaly mesiac a vládni poslanci /bez ktorých sa zmena ústavy a predčasné voľby v NRSR schváliť nedajú/ nemajú ani náznak snahy schvaľovať príslušné ústavné zákony. Naopak, robia všetko, aby sa podarila reinkarnácia matovičovsko-hegeroveskej hrôzovlády na ďalší jeden a štvrť roka.

Predčasné voľby chce v SR podľa prieskumov verejnej mienky vyše 60%, takmer dve tretiny Slovákov. REFERENDUM JE AGENDOU A „KAMPAŇOU“ DVOCH TRETÍN SLOVÁKOV, nie iba členov a sympatizantov Smeru SSD. /Smerákov je podľa prieskumov iba okolo 16-17%/.

A pokiaľ ide o tie peniaze /údajne vyše 8 miliónov eur/-najlepšou cestou ako ich ušetriť je schváliť ústavný zákon o predčasných voľbách v NRSR tak ako sa o tom pred decembrovým pádom vlády v NRSR hovorilo: schváliť ho ešte do polovice januára. No a potom, po schválení príslušného zákona, – dať referendovému výboru právo iniciovať zrušenie „zbytočného“ referenda. –

Vyzerá to tak, že sa nič podobné nestane. Vládne a aj mnohé nevládne strany /ktoré nemajú záujem o predčasné voľby kvôli nízkym aktuálnym preferenciám/ nerobia nič, aby splnili svoj sľub. O schválenie predčasných volieb v NRSR a následné zrušenie „drahého a zbytočného“ referenda nemajú žiaden záujem. Naopak, v pseudoslovenských médiách rozbiehajú protireferendovú antikampaň. Nevedia sa dočkať, kedy referendum zlyhá a kedy sa budú môcť vysmievať Smeru, aký to len utŕžil neúspech, aký utŕžil debakel.

Žijeme v impériu mediálnych lží. Nie iba slovenskom, ale nadnárodnom. Tak ako je nadnárodným kapitál, čo ovláda drvivú väčšinu médií v SR a vo svete, tak sú aj lži z nadnárodne vlastnených médií nadnárodné. Aj keď sa tieto lži neraz týkajú iba malých lokálnych problémikov, ich „zlé“ riešenia v konečnom dôsledku môže mať pre nadnárodné mocenské štruktúry nielen lokálny ale po zreťazení aj globálny dopad. Každá nežiadúca zmena vlády na malom ale logisticky, geopoliticky zaujímavom Slovensku môže byť pre nadnárodné sily obrovskou komplikáciou.

Preto nadnárodné štruktúry neváhajú a dnes , pred referendom na malom „bezvýznamnom“ Slovensku rozbiehajú protireferendovú antikampaň. Preto píšu o tom, že referendum nie je vec Slovákov, ale iba „mafiánov zo Smeru“,- ktorí sa, ako inak, cez referendum a predčasné voľby, chcú vyhnúť „base“. Obludná lož za obludnou lžou. Ani slovo o tom, že referendum nerieši iba súčasnú vládu a jej výmenu v predčasných voľbách. Ani slovo o tom, že ak Slováci referendový návrh schvália, bude to DEMOKRATICKÝ NÁSTROJ na jednoduchšie ukončenie akejkoľvek vlády v budúcnosti, s ktorou by boli Slováci nespokojní. – A áno, aj event. zlej vlády Smeru, Hlasu, SNS, Republiky či LSNS…

Slováci, nedajte sa zneistiť, nedajte sa znechutiť , nadajte sa oklamať lžami o „smeráckom referende“ a „zbytočne vyhodených miliónoch“ -aj keby sa ozývali dennodenne so všetkých médií v SR. Aj keby ich šírili médiá s tými najpravdovejšími pseudopravdami.

21. januára všetci demokraticky zmýšľajúci Slováci pôjdu na referendum. Bez ohľadu na to, koľko ich to bude stáť. Bez ohľadu na to, kto toto referendum inicioval. Za zástenou v referendovej miestnosti nebude Slovákov nútiť ku správnej voľbe žiaden Smer, žiaden Fico. Všetko budú mať v rukách iba oni sami. REFERENDUM JE AGENDA SLOBODNÝCH SLOVÁKOV. Referendum je kampaň za demokraciu na Slovensku. A demokracia je hodnota, ktorá sa nedá vyvážiť žiadnymi peniazmi. Vskutku,-žiadnymi.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835281x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie