Založ si blog

Pellegrini-Kollár-Heger: zaraďte SR do aliencie mieru a nie vojny !

Dnes sa stretli na spoločnom rokovaní ministri zahraničia Bieloruska a Maďarska. Z rokovania okrem iného vzišla ponuka sprostredkovať mierové rokovania medzi Ukrajinou a Ruskom, resp. ,medzi Ruskom a NATO/USA. Na rokovaní odznela aj myšlienka o možnosti vzniku akejsi neformálnej aliancie mieru.

Do tejto aliancie by patrili krajiny Európy, ktoré odmietajú dodávať zbrane na Ukrajinu alebo majú k dodávkam zbraní na Ukrajinu kritický či rezervovaný postoj. Do skupiny týchto štátov sa dnes zaraďujú Bielorusko, Maďarsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Chorvátsko, Srbsko, Bulharsko, Cyprus a Turecko.

Odvolaný slovenský pseudopremiér Heger má inú predstavu o aliančnom zaradení Slovenska. Chce, aby Slovensko bolo predvojom v dodávkach bojových lietadiel na Ukrajinu a aby sa sformovala alianciu ochotných, – skupina štátov, ochotných poslať banderovcom lietadlá. K Hegerovi sa hrdo hlási aj pseudosociálny demokrat a opozičný oportunista Pellegrini a priskoč-Janko pardon priskoč Borisko Kollár. Našich troch vojnových pomáhačov – Hegera, Pellegriniho a Kollára už svrbia ruky, – priam sa trasú, aby banderovcom lietadlá dodali. Hanbia sa však byť prví. Ak by sa k nim pridal nejaký štát, povedzme Lotyšsko, -hneď by sa im lietadlá do Kyjeva ľahšie šikovali.

V septembri budú v SR voľby. Strany ako Smer SSD, SNS, Republika a i. začínajú predvolebnú kampaň s heslom mieru. S tým, aby SR bola pri dosahovaní mieru prostredníctvom prímeria a rokovania o mierovej zmluve čo najviac nápomocná. Tieto strany by radi zaradiť Slovensko do aliancie mieru.

Na druhej strane sú tu strany, ktoré chcú konflikt na Ukrajine riešiť po starom: nefunkčnými protiruskými sankciami a stále sa stupňujúcimi dodávkami zbraní. Medzi takéto strany patria nielen mimoparlamentné PS a KDH alebo SaS -ale aj Pellegrini /s jeho zradcovským tieňovým ministrom zahraničia Kmecom a ostatnými renegátmi z Hlasu/ a samozrejme Heger a večne sa v postojoch vrtiaci Boris Kollár.

Na jeseň budú voľby. Slovenskí voliči rozhodnú, či chcú aby Slovensko bolo v skupine štátov, ktoré podporujú okamžité a bezpodmienečné mierové rokovania Ruska, Ukrajiny a USA, – alebo či chcú ďalej do ohňa bojov prilievať viac a viac oleja, stále útočnejšie a útočnejšie zbrane. Stále viac munície na zabíjanie Slovanov.

Do septembra je bohužiaľ príliš ďaleko. Fanúšikovia vyzbrojovania banderovcov budú mať ešte dosť času, aby Slovensko zatiahli do vojnychtivých spolkov. – Priatelia, nezostáva nám momentálne nič iné, iba Pellegrinimu, Hagerovi a Kollárovi z plného hrdla zakričať: Nechceme Slovensko v aliancii vojny, nechceme migy v rukách banderovcov. Chceme Slovensko v aliancii mieru, okamžitých a bezpodmienečných rokovaní, v aliancii spolupráce a vzájomného rešpektu.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2830900x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie