Založ si blog

Politická „onania“

Prepáčte za toto dosť expresívne slovo, ale musel som ho použiť, lebo veľmi presne vystihuje situáciu, keď sa politický komentátor či analytik sebaukája nad predstavou nepriateľa vytvorenou iba v jeho vlastnej fantázii. Keď médium do krvi kritizuje niekoho, koho autentické vyjadrenia toto médium nikdy nezverejnilo-naopak, tajilo ich ako len mohlo a prípadné informačné priesaky dokonca tvrdo cenzurovalo.

Čitateľ sa o existencii a obsahu kritizovaného textu dozvedá iba od kritika a hodnotiteľa, lepšie povedané od nekritického znehodnotiteľa. Výsledné poznanie problému závisí len od schopnosti čitateľa „kritického“ článku čítať aj medzi riadkami a domýšľať si, dop´ĺňať si skryté časti tajničky. Toto nedokáže každý. Nekritický znehodnotiteľ s tým ráta. Preto robí to, čo robí a robí to tak, ako to robí.

Výsledný efekt je potom u veľkej časti čitateľov akási indoktrinácia dezinformácií a nenávisti voči autorovi originálneho kritizovaného textu. Ľudia sú na konci dňa negatívne naladení voči niekomu, koho nepoznajú a jeho dielu, ktoré nečítali. Počuli však o ňom v médiu XY. Asociácia s ním spojená je potom už apriori negatívna.

Takto nejako sa za „totality“ kriticky hodnotil text Charty 77. Verejnosť ho nedostala na prečítanie ale pod vedením poverených „kritikov“ ho veselo odsudzovala. Takto nejako sa verejnosť oboznamovala -neoboznamovala s názormi disidentov- a takto nejako ich potom „fundovane“ kritizovala.

Takáto politická onania sa odohrávala v médiách okolo názorov zástancov samostatného Slovenska, či už z radov SNS alebo HZDS. Bez znalosti autentických a z kontextu nevytrhnutých slov sa na základe hodnotiteľov z rádia Twist, Sme a tv Markíza takto verejne kritizoval Mečiar, neskôr však najmä Fico. A po nich napr. aj Kotleba a Uhrík.

Ľudia si na takúto komunikačnú resp, politickú onaniu zvykli, Už sa im nevidí čudné, že médiá unisono kritizujú také či onaké výroky Blahu alebo Fica – bez toho, aby kritizovaným dali priestor k autentickej -hodnotením neznehodnotenej – výpovedi. Nedávno som bol svedkom diskusie, v ktorej traja diskutéri a moderátor kritizovali v diskusii neprítomných smerákov Blahu a Fica, -no nikomu ani len nenapadlo, že útočiť na niekoho, kto nie je prítomný nie je iba neférové ale aj hrubo neslušné.

Čohosi podobného sme dnes od obeda boli svedkami v súvislosti s prejavom V,V,Putina k poslancom. Autentický text jeho prejavu nebol prezentovaný. Stručný apolitický súhrn prejavu bol stiahnutý a cenzúrovaný. Kritikov jeho slov sa však už vyrojili stovky. Jednoducho, parádna komunikačná onania. Objekt kritiky sa najprv vymyslí a potom sa z chuti skritizuje…

Nuž takto veselo si my tu dnes v našej milej bratislavskej intelektuálnej bubline žijeme. Nečudo. Veď si užívame slobodu, demokraciu a názorovú toleranciu.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2826759x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie