Založ si blog

To bude kvičania po septembri /Jančkárová je iba „upútavka“/.

Ak sa septembrové voľby skončia tak, ako dnes ukazujú volebné prieskumy, vráti sa na Slovensku k moci normálna vláda. Pravdepodobne sociálnejšia a národne citlivejšia, – ale najmä demokratickejšia. To znamená okrem iného ukončenie kriminalizácie opozície, ale aj kriminalizácie inak zmýšľajúcich občanov SR.

Po septembrových voľbách, ak boh dá, vráti sa do normálnych pomerov aj oblasť médií, najmä verejnoprávnych médií. Vo sfére umeleckých programov sa vrátia na obrazovky filmy a umelci, ktorí dnes majú z politických dôvodov zaracha. Vrátia sa vzdelávacie programy, ktoré budú mladých ľudí vzdelávať o klenotoch SLOVENSEJ kultúry a slovenskej histórie, -o osobnostiach, ktoré prebojovávali slovenskú emancipáciu v ťažkých časoch útlaku a neslobody a v lepších časoch úspešne šírili slovenskú národnú kultúru po svete.

V oblasti spravodajstva a publicistiky zmizne okaté selektovanie informácií zo sveta. Z Ruska, Číny, Iránu, Venezuely, Afriky, Latinskej Ameriky, Indie sa k nám dostanú aj pozitívne informácie a nie iba zvesti o tom, ako akýsi disident zase kdesi vyhlásil poldňovú hladovku, ako kdesi štátne orgány uplatňujú striktné epidemiologické opatrenia, ako sa ten či onen pro-americký samozvanec vyhlásil za „prezidenta“…

Ak septembrové voľby dopadnú, ako majú, do volieb pôjdu politicky gramotní občania so životnými skúsenosťami a nie za 500 eur kúpení voliči z osád, bezdomovci, na trenčianskom festivale odchytení provovoliči a cooloví študenti stredných či vysokých škôl, – potom možno čakať aj zmeny v domácom spravodajstve a publicistike. Najmä vo verejnoprávnom RTVS. Do praxe sa znovu zavedú nepísané etické normy /prevzaté z BBC, keď ešte bola vzorom tolerancie a názorovej plurality/, že v RTVS musia pracovať redaktori a dramaturgovia ROZLIČNÉHO politického náhľadu na svet: nielen pro-vládni ale aj opozične uvažujúci ľudia. Politici sa znovu budú dostávať do médií podľa kľúča tretina vláda, tretina opozícia a tretina parlament resp. prezident a jeho ľudia. V diskusiách to bude pol na pol, – nota bene s nestranným moderátorom, ktorý nebude ako Rasťo Iliev, Marta Jančkárová a pod. – skákať do reči a rušiť súvislé vyjadrenie a sabotovať repliky opozičným politikom. Nebude to tak, ako v poslednej relácii Rasťa Ilieva, kde boli okrem neho do boja so zástupcom Smeru nasadení traja fakticky vládni politici. Po septembri to bude pol na pol.

Po septembri prestanú absurdnosti, keď sa v spravodajstve všetko krúti okolo Fica a Smeru, no rádio či televízia nedajú z tlačových besied Smeru žiaden autentický súvislejší výsek. Prestanú redakčné polemiky proti Smeru spojené s ignorovaním ich informačných materiálov a tlačových besied. Prestanú absurdnosti v publicistike, keď sa počas televíznych diskusií a pod. formátov Smer spomenie 63 krát za hodinu, no predseda Smeru či jeho „ideológ“ majú do diskusie vstup zakázaný. Prestane chorobná a možno aj trestnoprávne riešiteľná prax, podľa ktorej si za hovorcov politiky opozície svojvoľne vyberá ľudí dramaturg, moderátor /šéf spravodajstva, či nedajbože riaditeľ RTVS/ a nie opozičný subjekt sám. Prestane prax, v ktorej sa Jančkárová, Machaj a i. správajú ako 100% vlastníci RTVS a oni a iba oni rozhodujú o tom, kto bude za Smer vystupovať vo verejnoprávnom médiu a kto nie. A či áno alebo vôbec nie.

Ak budú voľby v septembri spravodlivé a demokratické, ak sa po nich k moci nad Slovenskom dostanú normálni Slováci, nastanú zákonite aj v médiách veľké zmeny. – BOŽE TO BUDE POTOM VRESKOTU, PIŠŤANIA, HOREKOVANIA, PREKLÍNANIA A OSOČOVANIA. Nielen na Slovensku, ale predovšetkým v zahraničí. To bude varovaní EK, to bude rezolúcií EP, to bude misií kadejakých holandských či belgických poslankýň, to bude vyhrážok európskymi súdmi a redukciou peňazí z eurofondov ! To bude cirkusu !

Prečo si to myslím ? Nuž napríklad už preto, že ešte neboli ani voľby, ešte sa poriadne ani nezačala predvolebná kampaň, ešte sa uskutočnila iba malá protestná akcia Smeru pred RTVS, – a koľko vreskotu a škrekotu to už vyvolalo ! Protesty napr. Dostála, Osuského a spol. sa v minulosti pred RTVS odohrali veľakrát, -a okrem pozitívneho PR v médiách to k ničomu, k žiadnej kampani neviedlo. – Teraz však čosi podobné zorganizoval /konečne !/ aj Smer – a ajhľa, rozpútali sa proti-smerácke útoky ani čoby Fico a spol zaútočili na budovu parlamentu v štýle trumpovských prívržencov.

Mimoriadnu popularitu má v tejto neslýchanej protismeráckej kampani status akéhosi pomätenca, čo sa vraj vyhráža moderátorke Jančkárovej všetkým možným,- od zavraždenia po znásilnenie /alebo naopak…ktovie/. Jančkárovej kolegovia z nej robia nový „míľnik“, nový idol pre pokračovanie úspešného projektu kuciakiády. Dávajú priestor jej hrdinským sľubom, že sa nedá zastrašiť. Provokujú OČTK k vyjadreniam, ani čo by došlo k pokusu o prevrat. – A pritom, – čo sa stalo ? Jeden blázon buď z vlastného popudu ale možno aj z popudu provokatérov, pustil na internet svoje nezmyselné a patologické táraniny. Vyhráža sa v nich moderátorke akože „v mene Smeru“, v mene p. Fica a p.Blahu. – Fíha…

-No tak to je pre Jančkárovej kolegov signál, aby /už ani nie podprahovo ale verejne/ spájali choromyseľné produkcie blázna s vyjadreniami a s politikou vedúcich osobností Smeru. Novinári robia somárske mostíky medzi činom blázna a oprávnenou kritikou opozície voči neférovej informačnej praxi médií. Hlbokomyseľní redakční komentátori a analytici spájajú puzzle z úplne odlišných setov, len aby im z toho aspoň v náznaku vzišlo, že za vyhrážkami znásilnením p. Jančkárovej stojí Ľuboš Blaha a za hrozbami jej zavraždenia kto iný -ak nie megazločinec Fico…

Takto vyzerá malá ukážka, upútavka, mediálna jednohubka, naznačujúca to, čo nás tu na Slovensku bude čakať po septembrových voľbách. Čo tu nastane potom, keď sa nová vláda pustí narovnávať pokrivené mediálne prostredie.

Napriek tomu, – netreba sa báť. Treba smelo kráčať k voľbám, k novej vláde a k jej krokom, čo napriek škrekotu, napriek vreskotu, napriek bľakotu urobia v médiách, osobitne v RTVS poriadok. Predajní novinári, ich bruselskí a zámorskí zamestnávatelia sa budú búriť. Budú nadávať, posielať demarše, organizovať protesty. No a čo ? Nech to robia, ak to budú robiť v súlade so zákonom.

Vláde SR aj v mediálnej sfére však ide predovšetkým o Slovensko a jej občanov. Nech si Brusel vreští, – dôležité je, aby Slováci boli spokojní. Teraz je to postavené na hlavu. Médiá na Slovensku píšu tak, ako sa to páči Bruselu a Washingtonu. Aj keď Slováci na to nadávajú. Po septembri to, ak boh dá, bude naopak. Nech si Brusel ponadáva. Dôležité je, aby boli konečne aj v mediálnej a informačnej oblasti spokojní tí, o ktorých tu ide. – Aby boli spokojní občania Slovenskej republiky.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2828067x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie