Založ si blog

Rusov spomínať prísne zakázané !

V slovenských televíznych štúdiách a na komentátorských stanoviskách počas MS v hokeji akoby visela tabuľa s výrazným úradným príkazom: Spomínať ruských hokejistov ZAKÁZANÉ ! Pri včerajších oslavách bronzových, strieborných a zlatých tímov na hokejových MS neodznelo ani raz, že tam chýbajú /spolu s Kanaďanmi/ historicky najlepší hokejisti sveta – RUSI. Priznám sa, pri hokeji som veľmi nevysedával /páči sa mi skôr futbal/ ale keď som to tam na MS chvíľu sledoval, nikto nikdy absenciu Rusov a Bielorusov na majstrovstvách ani len nespomenul.

A pritom ide o zásadnú vec. Ak sa na súťažiach nezúčastnia dve družstvá s prvej desiatky najlepších a najmä ak tam nie sú tí, čo sa z týchto súťaží pravidelne vracajú s medailami, potom je to pre úroveň turnaja a pre vytešovanie sa Lotyšska, Nemecka a Kanady z medailí skutočne zásadná vec. Takáto devastačná neúčasť dvoch tímov, patriacich medzi svetovú špičku celý turnaj, celé tzv. majstrovstvá „sveta“ poriadne znehodnotí.

Bolo psou povinnosťou komentátorov a analytikov v štúdiu neúčasť Rusov a Bielorusov spomenúť, ba kontinuálne na ňu upozorňovať. Veď s Rusmi by výsledné poradie na vrchole vyzeralo úplne aleže úplne inak. Lotyši a môžbyť aj Nemci by si mohli nanajvýš labu lízať.

Naši „kvalifikovaní“ komentátori a analytici mali na to upozorniť. No oni to nespomenuli – lebo sa smrteľne báli vrchnosti. Báli sa jej oveľa viac, ako kedysi socialistickí športoví komentátori za Brežneva. Príklad ? Olympijské hry v Moskve. Naši športovci na nich mali priam medailovú žatvu. Dokonca aj v disciplínach, ktoré nikdy neboli našou doménou. Nečudo, veď športovci z USA a ďalších pro-amerických krajín sa na olympiáde v Moskve nezúčastnili. Medaily vybojované v podmienkach, v ktorých nesúťažili najlepší športovci sveta, mali pre mňa, ale aj pre ostatných našich ľudí preto vtedy iba akúsi polovične zlatú resp. polovične striebornú, bronzovú cenu. No a naši socialistickí komentátori to počas pretekov i počas záverečných ceremoniálov smelo viackrát spomenuli. Nebáli sa. Klamanie do očí, klamanie až za hrob sa vtedy /samozrejme za Brežneva, nie za Stalina…/ ešte nenosilo.

To prišlo až neskôr, po 1989 resp. po 2020, s nástupom súčasného servilne pro-západného režimu. Zbabelosť sa stala normou až s príchodom merčiakov, valábikov a kadejakých euroatlantických štréberov a štréberíkov. Zatajovanie skutočného stavu vecí sa stalo štandardom až po nástupe „expertov“, ktorí nepoznajú spisovnú slovenčinu, no písané i nepísané úradné príkazy dodržiavajú až do krvi, do poslednej chvíle svojho nedôstojného službičkovania.

-Takže pozor, milí športoví priatelia: „Spomínať ruských hokejistov prísne zakázané !“

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2830571x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie