Založ si blog

Za článkom G.Murína.

Smútočná úvaha by sa nemala písať iba na počesť a na pamiatku ľudí, ale aj na počesť a pamiatku ich diel. Osobitne tých, čo zmizli v nenávratne, lebo im nežičliví iní ľudia dlhší život nedopriali.

Dnes ráno som si na blogovisku prečítal článok G.Murína /ďalej GM/, hodnotiaci aktuálnu situáciu na troch portáloch. Zaujímavé údaje, presné konštatovania, vtipné komentáre. Nič také, čo by mohlo zaujať pozornosť ideologického poľovníka. Potom však GM spomenul „stádo primitívnych hejterov“, ktorých admin na jednom z týchto portálov nielenže nepostihuje podľa etického kódexu diskutérov, ale niekedy vzniká pocit, že si ich tam doslova chová. Neraz sú podľa GM z diskusie odstránené ideologicky nepríjemné ale slušné diskusné príspevky, kým príspevky ľudí, čo blogerov alebo iných diskutérov osobne hrubo urážajú, čo na politikov iných krajín používajú tie najodpornejšie nadávky a neraz siahnu až ku vyhrážkam smrti či ublíženia na zdraví -tak takéto šikanózne príspevky trolov a platených hejterov tam svietia dodnes…

-Nazdám sa, že GM má pravdu. Svätú pravdu. Kýmsi sladko pestované stádo hejterov odrádza slušných blogerov od písania, normálnych čitateľov od čítania a diskutérov od diskutovania. Ak to takto pôjde ďalej, blogovisko na tomto portáli zostane už iba ihriskom pre osobnostne narušených grafomanov, pre pokleslých aforistov, pre jehovistov, pre fanatických rusobijcov a ficobijcov…a pre komerčných influencerov. No a v neposlednom rade -aj pre četboty.

Na portáli, ktorý mám na mysli pôsobia minimálne dva takéto četboty. Jeden z nich pod troma nickami publikuje náhodné útržky z movitačných príručiek. Druhý opisuje zase úryvky z akože životopisu o jednom maliari. Oba četboty sa vyznačujú zázračnou schopnosťou mať čítanosť nad 1000-3000 prečítaní 1-15 sekúnd po publikovaní na blogovisku. Druhý četbot ide ešte ďalej. Ktovie ako, ale dokáže si „vybaviť“ uzavretie diskusie ešte skôr, ako bola otvorená. -Prosto, zázrak nad zázrak. Čítanosť portálu potom nevylepšia ani manipulácie z počítatdlom-či už umelé navyšovanie čítanosti alebo jej blokovanie pod ideovo nežiadúcimi článkami.

GM vo svojom článku kritizoval administrátorov diskusií za nedostatočnú prácu pri uplatňovaní etického kódexu v praxi. Nuž áno, spomenul aj meno jedného človeka z redakcie denníka, zodpovedného za prácu administrátorov. A to asi robiť nemal. Medzi niektorými novinármi sa zrejme sebakritika nenosí. V rozumnej redakcii by malo byť zohľadňovanie názoru čitateľov, -aj konštruktívna kritika čitateľov alfou a omegou zdokonaľovania redakčnej práce. Mala by byť, ale nie je. Odpoveďou na kritiku je vyhodenie z verejnej prezentácie, či -ako je to v prípade dnešného blogu GM, zmazanie blogu z internetu vôbec.

Etický kódex blogoviska obsahuje celkom správne aj zákaz napádať redakciu denníka či poškodzovať jej dobré meno. V článku GM o ktorom hovorím ale žiadne napadnutie novinára, žiadne očierňovanie novín nebolo. Ani náhodou. Bola tam len a len v dobrom myslená konštruktívna kritika práce administrátora a jeho nadriadeného. Nič viac tam nebolo. No vidíte, precitlivenému adminovi a jeho nadriadenému však aj tak málo stačilo. A nad článkom GM bol vyslovený hrdelný trest. Škoda.

-Škoda dvojnásobne. Aj preto, lebo GM naozaj nepatrí -ani ako bloger a ani ako diskutér ku žiadnemu tvrdému jadru obdivovateľov Putina, Fica, Blahu či ktoréhokoľvek politika alebo publicistu na Slovensku či v zahraničí. Ani GM a ani jeho „zosnulý“ článok neboli a nie sú extrémne profilované. To skôr bolo extrémom „pripraviť o život“ dnešný článok Gustáva Murína.

Bohužiaľ, stalo sa. Škoda, veľká škoda. Úprimnú sústrasť všetkým čo si článok chceli prečítať, no už to nestihli. Dovidenia v lepších časoch priatelia !

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 757
Celková čítanosť: 2818950x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie