Založ si blog

Hamas nezaútočil na Izrael ale na Izraelom okupovanú časť Palestíny

Chcel som v piatok večer sledovať na ta3 diskusiu o palestínsko-izraelskom konflikte. Nedalo sa-bol to sionistický paškvil. Žiaden názorový dialóg. S jednou slabšou výnimkou iba pro-izraelskí účastníci, ktorí sa predbiehali v nadávaní na Hamas a v podpore izraelských vládnych stanovísk.

Skôr než som ta3 prepol vypočul som si však zopár megalží a nezmyslov. Ma ilustráciu jeden maganezmysel. Vraj prečo Hamas zaútočil na izraelské územie za plotom Gazy, keď to nikdy nepatrilo do Palestíny ale od vzniku Izraela iba izraelskému štátu. Nehoráznosť. Prosím čitateľov ktorým sa zdá, že som až príliš ostrý, aby si dali tú námahu a zistili si, akú oficiálnu mapu rozdelenie britských palestínskych území medzi Židov a Arabov odsúhlasila v 1947 OSN. Nie je to zložité, stačí si to naklikať na wikipédii.

Podľa tejto mapy gazanská časť arabskej Palestíny bola oveľa väčšia ako je pásmo Gazy dnes. Popri pobreží Stredozemného mora siahala Gaza na sever až po priamku medzi Jeruzalemom a Stredozemným morom. Zahrňovala teda aj dnešné „izraelské“ mestá Eškalon a Ašdod. Na Západe bolo palestínske pásmo súbežne s hranicou Egypta až do polovice dĺžky Sinajského polostrova, – zhruba po dnešné „izraelské“ mesto Mizpe Ramon, Gaziansku Palestínu predstavujúcu asi štvrtinu predpokladaného štátu Palestína oddeľovalo od palestínskeho Západného brehu iba niekoľkokilometrové územie Izraela. Spojenie Gazy a Západného brehu tu malo byť zabezpečené špeciálnou diaľnicou.

Polovzdelaný „expert“ starý pán Lorincz sa mimochodom vytasil v diskusii aj ďalším urážlivým až proti-arabsky rasistickým ďalším nezmyslom. Vraj o charaktere Izraelcov a Palestínčanov svedčí o.i. aj vzhľad ich fariem a plantáží. Izraelské sa topia v zeleni kým palestínske pripomínajú kamenistú zanedbanú púšť. Na protiargument, že je to tým, lebo Izraelci vzali Palestíncom všetky zdroje pitnej vody pán sionista Lorincz iba odvrkol, že ide o starú známu palestínsku výhovorku. Pohľad na mapu z 1947 však ukazuje, že Izrael berie Palestíncom nielen podzemné vody ale aj povrchové vody, napr. východný breh Tiberského jazera, pramene v Golanských výšinách, pri Libanone a samozrejme, Izrael má v rukách celý vodný režim na rieke Jordán.

-Historické fakty sú historické fakty. Trápna snaha ta3 zakrývať ich reláciou asi platenou zo zdrojov istej ambasády na to nič nezmení. Izrael a USA sú síce vojensky dosť silné. aby Palestíncov v Gaze porazili, ba dosť silné aj na to, aby Palestínčanov z Gazy vyhnali a osídlili to tam židovskými osadníkmi, – no nikdy nebudú dosť silní na to, aby porazili historickú pravdu. Tú ani USA a Izrael nezničia. Je iba otázka času, kedy sa historická pravda aj v Palestíne v plnej sile prihlási ku svojmu naplneniu.

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2844004x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie