Založ si blog

„Slovenská“ opozícia dostala zo zahraničia ďalšiu „po hube“

Pred pár dňami dostala „naša“ opozícia „po hube“ od amerických kongresmanov. Títo sa pri návšteve SR vôbec nezaujímali o agendu PS, saS, KDH či OLaNO. Nevyjadrili sa k „pro-mafiánskemu balíčku“, ani k „únosu právneho štátu“ na Slovensku. Nezaujímalo ich rušenie špeciálnej prokuratúry, ani úprava sadzieb či premlčacích lehôt v trestnom zákonníku. Jediné, čo ich zaujímalo, boli kšefty pre americké zbrojovky, zakázky pre amerického dodávateľa jadrového paliva, bezproblémový predaj košických železiarní Japoncom a pod. chlebové témy. Pokiaľ ide o politiku, postačilo im ubezpečenie R.Fica, že sme a budeme súčasťou EU a NATO.

Američania v podstate odobrili vládu R.Fica a nechali opozíciu, nech sa sama brodí v žumpe svojich mentálnych výlučkov.

Včera sa konala pre bežných občanov nepodstatná, pre politikov a ekonómov však mimoriadne dôležitá udalosť. Bola ňou aukcia štátnych dlhopisov. Prvá v tomto roku a prvá potom, čo jedna z ratingových agentúr znižila finančný rating SR. Opozícia – politici i opozične naladení „nezávislí“ ekonomickí experti po znížení ratingu bili na poplach. Maľovali ďalší vývoj finančnej stability SR v tých najčiernejších farbách. Vraj sa ekonomický neúspech novej vlády naplno prejaví pri najbližšej aukcii dlhopisov. Vraj Slovensku finanční investori odmietnu požičať ďalšie peniaze. A ak aj požičajú, bude to vraj na závratne vysoký úrok. Jednoducho – bububu, huhu hu. Zo strany opozičných mudrákov ako Biskupič, Hajko, Kiss a pod.

Včerajšia aukcia dlhopisov na MF SR musela byť pre týchto „expertov“ riadnym šokom. Nečudo, že ju „naše“ opozičné /teda všetky/ médiá tak zatajujú. Aukcia sa totiž skončila pre SR a jej súčasnú vládu veľmi úspešne. Slovensko si požičalo 1,3 mld eur. Ponuka investorov bola ale dvakrát taká vysoká. 850 mil. eur si štát požičal na dlhopisy so splatnosťou v 2051, Na dlhopisy so splatnosťou 2032 si SR požičala za priemerný úrok 3,35%. Je to menej ako v novembri, keď to bolo 3,83%. Úroky na dlhopisy so splatnosťou 2027 tiež klesli – z 3, 4 na 2,06 %.

-Tak takto v praxi vyzerá dôvvera finančného sveta v novú Ficovu vládu. Nie rast úrokov ale ich pokles. Nie nezáujem o slovenské dlhopisy ale dvojnásobný záujem. Žiadne finančné suchoty, ale čulé cash flow. Po slovensky povedané – miesto toho, aby od svetových financmajstrov dostal po hube Fico, dostali riadne po hube opoziční ekonomickí mudráci a kaviarenskí géniovia. /Dúfajme, že sa na túto tému v kaviarenskej relácii tv joj podelia o svoje pocity aj páni Tkačenko a Soltész/.

„Naše“ protivládne médiá sa miesto reálnej ekonomike venujú radšej formálnym stanoviskám EK. Obligatórnymi výhradami EK, ktoré dnes dostali priestor aj v Pravde, chcú „naše“ médiá zakryť výsledky realneho ekonomického diania /akým aukcia dlhopisov je/. EK mala a má odlišné pohľady na výšku nášho rozpočtového deficitu. Odvoláva sa na odchýlky od ekonomických pravidiel EK pri tvorbe rozpočtu. Takéto výhrady mala a má EK aj voči iným štátom, vrátane štátov zo Západnej Európy. Podstatné je, že EK náš rozpočet schválila. Ostatné je omáčka pre menej informovaných.

Po dvoch knockoutoch od kongresmanov USA a od finančných investorov zo Západu teraz Šimečkovi, Grohlingovi a Majerskému nezostane iné len aby si poplakali na tribúne vo štvrtok pred davom svojich verných tupo-ovečiek. Stádočku, čo sa zíde na SNP budú môcť trepať hocičo. Budú môcť napríklad zveličovať dôležitosť chystanej /stredajšej/ protislovenskej protificovskej rezolúcie EK /ktorej autorom je vlastizradca Bilčík z PS/.

Opozičné ovečky budú sa môcť rehotať na A. Dankovi, nadávať Blahovi a nariekať na hroznom hospodárení Fica, strašiť EK a rezolúciou EP a spol. Na SNP budú môcť klamať na akúkoľvek tému. Budú medzi svojimi ovcami. Tie síce nebudú ničomu rozumieť ale zato si tam opoziční honelníci o to viac užijú podporný békot a mékot.

Nič proti tomu. Trochu fauny z našich maštalí námestiam v Bratislave či na námestiach vidieckych mestečiek na oživenie januárovej nudy veru nezaškodí.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2836325x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie