Založ si blog

SCHVÁLENÉ – aj keď takmer v mediálnom utajení. Na obzore ďalšie opozičné a prezidentské zákernosti.

Poslanci NRSR s počtom 78 hlasov definitívne schválili novelu trestného zákona, Schválili tým aj organizačnú zmenu v rámci slovenskej prokuratúry. „Úrad“ špeciálneho prokuratora podľa nej stratil riadiacu autonómiu. Špeciálni prokurátori stratili špeciálne výhody /plat, auto a i./ a vrátili sa do personálu generálnej resp. krajských prokuratúr. Dnes teda padlo rozuzlenie drámy, trvajúcej viac ako dva mesiace.

Zaujímavé, že hoci novinári dva mesiace nerobili nič iné, iba non stop prinášali kadejaké „informácie“ a dezinformácie o obsahu novelizácii, o názoroch „odborníkov“ a šarlatánov na ne, o demonštráciách tisícov insitných znalcov trestného práva na ulici…- tak z konečného hlasovania dnes večer nepriniesli na živo takmer nič. Hoci sú live prenosy z takýchto udalostí prirodzeným jadrom fungovania spravodajských televízií a hoci pracovníci ta3, joj 24 a stv 24 sľubovali konečné hlasovanie naživo, -napokon nepriniesli takmer nič. Finálne odhlasovanie novely trestnoprávneho systému tak prebehlo -paradoxne takmer v mediálnom utajení. Všetky „spravodajské“ televízie sa vlastne obmedzili akoby len na písomné flešky na vrchu či spodku obrazovky.

Prečo to médiá urobili ? Nedokázali prežrieť vlastnú politickú porážku ? /Redaktori a moderátori ta3, joj 24 a stv 24 sú totiž napospol na strane opozičných protivládnych politikov/. Alebo dali prednosť „úžasným“ trom besedám o dianí v europarlamente, o eurofondoch a škandále pána Hellebrandta – lebo toto Slovákov zaujíma iste oveľa viac ako záver udalosti, ktorú médiá dva mesiace občanom tlačili do hlavy ako kapustu do suda ? – Mimochodom, účastníkmi všetkých spomenutých „dôležitých“ besied -aká to náhoda, boli poslanci Progresívneho Slovenska. Buď v Bruseli alebo v NRSR.

-Mediálne utajenie výsledného hlasovania má jednu dobrú stránku. Opozične ladení občania, čo už z pravicovými médiami navodenej protivládnej hystérie boli takmer na nervové zrútenie, boli ušetrení stresujúceho zážitku prehry. Mediálne utajenie odhlasovania novely trestného zákona na našich opozičných občanov zapôsobilo iste ako správna psychohygiena. Veď čo oči nevidia, srdce nebolí, no nie ?

„Naše“ médiá, najmä rádiá a televízie pracujú s veľmi vyspelým repertoárom nástrojov demagógie. Keď v rámci diskusií vznikla príležitosť novelu trestného práva okydávať, makali novinári ako včeličky. Keď nastalo rozuzlovaniu veci, tak ho takmer ignorovali.

Nuž a od zajtra médiám znovu začne práca na 110%. Médiá zahája kampane, zamerané na to, aby Čaputová novelu nepodpísala, aby ju vetovala. Ak to Čaputová urobí, znovu vypukne parlamentná mela. Ak Čaputovej veto vládna koalícia prelomí, vstúpime do tretieho, azda už posledného dejstva mediálnej drámy. – Nastane politický a mediálny tlak na Ústavný súd.

Opoziční experti na obštrukcie z radov OLaNO, PS a pod. však radia Čaputovej najnovšie aj inú cestu. Cestu typicky matovičovského chytráctva a podlosti. Odporúčajú Čaputovej novelu nevetovať a miesto toho sa hneď -ešte pred nadobudnutím jej účinnosti -obrátiť sa na Ústavný súd. Ak by potom rozhodoval aj ÚS rovnako chytrácky ako Čaputová, výnimočne bleskovo by pozastavil účinnosť novely tak, aby nebola účinná ani sekundu, dosiahla by opozícia lsťou čo chcela. Celý tento trik predpokladá, že na matovičovskú cestu nečestných chytráctiev nastúpi už nie iba PS, KDH a SaS, ale aj prezidentka a s ňou dokonca aj Ústavný súd. Demokratická férovosť by sa potom zo SR úplne vytratila.

Nech je akokoľvek, nechcel by som byť v koži tých, čo o novele budú na Ústavnom súde rozhodovať. Beda sudcom, čo „našim“ liberálnodemokratickým médiám nevyhovejú. V Košiciach sa rozpúta peklo…Odolajú iba skutočne silné povahy. Koľko ich na Ústavnom súde máme ? -Uvidíme.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834526x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie