Založ si blog

„Pyroman“ Šimečka vyzýva hasiť, čo sám zapálil

Z času na čas sa na verejnosti objavujú správy o chorých jedincoch, čo sa ukájajú pohľadom na oheň, ktorý sami vyvolali. Niektorí z nich svoju úchylku obohacujú ešte aj o uplatneniachtivosť. Len čo oheň prepukne, tlačia sa medzi prvých, čo ho idú hasiť.

Medzi uplatneniachtivých „pyromanov“ patrí aj samozvaný vodca slovenskej opozície Šimečka najmladší. Pár dní chodil do Bruselu zakladať proti-slovenské ohne. Súdiac podľa listu EK určenému vláde SR už horia. Horia nám vraj peniaze z Fondu obnovy. Pyroman prežíva živočíšnu slasť. Aby slasť bola dokonalá, uplatneniachtivý Šimečka teraz vykrikuje na bombastických tlačovkách „horí, horí !“. Vyzýva vládu SR, aby prestala vládnuť a utekala do Bruselu zachraňovať , čo sa ešte dá. Šimečka vyzýva samotného premiéra Fica, aby sa tam išiel osobne kajať, odprosovať, robiť zo seba hasiacu handru.

Podstatou problému „horiacich“ peňazí z Fondu obnovy je samozrejme dezinformácia, – našimi a zahraničnými slniečkármi rozšírený súbor poloprávd a lží. Predovšetkým sa týkajú okolností a dôsledkov schválenia novely trestného zákona. Napríklad, že novela TZ bola schválená protiústavným spôsobom -zrýchleným konaním. Je to lož. ÚS neústavnosť zrýchleného schvaľovania TZ nenamietal. Ďalej napríklad, že sa po novelizácii TZ nebude mať kto venovať stíhaniu zločinov proti ekonomickým záujmom EU. Je to lož. Kým v rámci ÚŠP sa euro-kriminalite venovalo 30 prokurátorov, teraz to bude na úrovni GP a krajských prokuratúr až 72 prokurátorov. No a naostatok, že vraj sa špeciálnym prokurátorom odobrali spisy a pridelili iným prokurátorom, ktorí sa s nimi budú od piky nanovo zoznamovať. I to je lož, lebo spisy prípadov, ktoré sú už na súde alebo v ktorých boli podané obžaloby, zostali pôvodným prokurátorom. Brusel argumentuje aj akýmisi dvoma prokurátormi, ktorí vraj z prokurátorských pozícií zmizli nevedno kam. – Toto, už nie je ani lož, to je komická mega-konšpirácia. Žiadni takýto prokurátori neexistujú. Všetci ďalej v slovenskej prokuratúre pôsobia. Dokonca v prokuratúre ďalej pôsobí aj D.Lipšic, teda bývalý špeciálny prokurátor samotný.

Hasiť v Bruseli nezmysly, aké tam ako suché raždie podonášali Šimečka a spol. by na úrovni premiéra bola zbytočná strata času. Zaoberať sa nezmyslami -to je práca pre špeciálne cvičených, extrémne trpezlivých úradníkov podriadených ministrovi Suskovi, Blanárovi a Kmecovi. Nie je to ich voľba, ale robotu si nevyberáš. Bruselskými nezmyslami sa zaoberajú aj naši mejnstrímoví novinári. Aj u nich je neraz iba robota, -no medzi novinármi sú aj takí „hujeri“, pre ktorých sú protislovenské bruselské „špeky“ celoživotná sebarealizačná šanca.

Držím im palce. A želám, aby ich „pyroman“ Šimečka zásoboval dostatočným počtom horúcich či horiacich euroatlantických absurdít, dezinformácií a konšpirácií.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2966966x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie