Založ si blog

Miesto falošného zmierovania uznajte, že tu zákonne vládne Smer+Hlas+ SNS. /Pán Fabián, pán Lovaš ďakujem za vaše príspevky/

Vždy ma poteší, keď niekto iný napíše alebo povie čosi, čo treba povedať a napísať a ja sa o to nemusím postarať. Stačí iba čítať. Tak aj teraz. Na blogovisku Pravdy sa objavil článok podľa mňa najkvalitnejšieho blogera Pravdy – pána Fabiána. Článok práve dali na titulku, prečítajte si ho. Obsahuje skvelú analytickú časť a bystré úsudky, ktoré z analýzy vyplynuli. Pán bloger Fabián je múdry človek. Fakt si ho prečítajte.

S múdrym človekom a jeho diagnózou slovenskej reality som prostredníctvom televízie stretol aj cez obed. Napravený hriešnik Karol Lovaš /v zjavnom rozpore s očakávaniami moderátora RTVS/ presne pomenoval stav po atentáte na premiéra Fica. Odmietol falošnú tézu o násilí, za ktoré sme zodpovední „my všetci“, najmä všetci politici-opoziční i koaliční akoby rovnakou mierou. Na plné ústa a do očí zdesenému moderátorovi RTVS povedal, že rozhodujúcu zodpovednosť za atentát na R.Fica majú NOVINÁRI. Tí novinári, ktorí od rána do večera robili z R.Fica mafiána, zlodeja, vraha, -tí novinári, ktorí na titulnej strane prinášali zábery fanatických demonštrácií proti Ficovi, tí novinári, čo publikovali každý smrad z otvoru tela pána Matoviča, pána Pročka, pána Šipoša, pána Krupu a spol. Tí novinári, čo sa neštítili poskytovať publicitu vyhrážkam Fica zastrelením, šibeniciam s Ficovou figurínou, či dokonca záberom s truhlou pre Fica. Tí, novinári, pre ktorých bolo volanie „Fico do basy“ čosi ako súdružský pozdrav pre opozičnú komunitu.

Lovaš miesto falošného volania po zmieri a po falošných 100 dňoch pokoja /ktoré mala dostať Ficova vláda v októbri a nie teraz, keď jej predseda umiera/ volá po VEREJNOM OSPRAVEDLNENÍ sa opozičných politikov no predovšetkým OPOZIČNÝCH NOVINÁROV. Lovaš volá po ospravedlnení sa za to, ako médiá Fica démonizovali, ako ho očierňovali, ako na neho pľuli cez médiá zarovno s Matovičom, Pročkom a spol.

Lovaš pozná novinárov so Sme, Denníka N, Aktualít a spol. Preto je voči tomu, či sa novinári Ficovi ospravedlnia, skeptický. Preto aj za nich a aspoň vo svojom mene sa premiérovi Ficovi dnes v priamom prenose ospravedlnil.

Áno, ospravedlnil. Lebo nie falošné prímerie medzi obeťou a iniciátormi pokusu o jej vraždu ale ospravedlnenie opozície -najmä novinárov, je to, čo Slovensko potrebuje. Nepotrebujeme okrúhle stoly. Potrebujeme rázne pokračovanie v doterajšej realizácii vládneho programu, potrebujeme konštruktívny prístup parlamentnej opozície k prijímaniu zákonov. Potrebujeme konštruktívne a vecné informovanie verejnosti o činnosti vlády. Potrebujeme prechodnú stopku na akékoľvek politické verejné zhromaždenia. Potrebujeme tvrdý postup voči šíriteľom nenávisti na sociálnych sieťach. Potrebujeme tvrdý postup voči tým poslancom, ktorí sa v NRSR správajú agresívne, hrubo urážajú svojich kolegov alebo členov vlády.

-Tak, ako píše vo svojom blogu pána Fabián, – potrebujeme konštruktívnu prácu, nie táranie o falošných okrúhlych stoloch a zmiereniach. Slušní ľudia na svoju slušnosť dohody od okrúhleho stola nepotrebujú. Slušní ľudia z koalície a opozície vedia aj bez toho, čo majú robiť. Vedia čo je slušnosť. A tí ostatní, čo to nevedia a čo chcú ďalej pokračovať v nenávistných prejavoch na ulici, v médiách a v parlamente, – tých žiadne okrúhle stoly nezastavia. Tých zastaví iba ZÁKON. Tých zastavia iba rázne samozrejme že zákonné opatrenia. Tých zastavia iba OČTK a iné orgány, ktoré sú za poriadok v SR zodpovedné.

PS: Uznať, že súčasná vláda Smer+Hlas+SNS vládne v SR zákonne znamená, že vyhrala voľby, zostavila vládne štruktúry a chopila sa vládnej moci v súlade s ústavou SR a jej zákonmi. Neznamená to samozrejme, že každý návrh zákona, každé vládne rozhodnutie, každý postoj členov vlády je vždy plne v súlade so zákonom. To nikde a nikde nebolo a nie je možné. Odhaľovať pochybenia, slušne ich kritizovať, politicky ich využívať príp.využívať na nápravu súdne orgány, OČTK, ústavný súd a pod. je právom opozície.

Právom opozície však nie je zhromažďovať na uliciach ľudí, ktorí bez súdnych rozhodnutí, iba pod vplyvom lží z médií a pod vplyvom prejavov opozičných politikov posielajú členov vlády na šibenicu, do truhly…alebo aspoň „do basy“. Opozícia má právo neľúbiť vládu, nemá však právo šíriť o vláde takú nenávisť, ktorá je v konečnom dôsledku vražedná. Na to opozícia právo nemá. Ani v demokracii.

Pán Lovaš, pán Fabián, ešte raz vám ďakujem. Urobili ste mi z dnešnej nedele celkom príjemný májový deň.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2967013x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie