Založ si blog

Čaputovej kaviarenský naratív potvrdil aj rakúsky prezident Van der Bellen

Čaputová v týchto dňoch spieva svoju labutiu pieseň. Chodí po okolitých krajinách, zbiera vyznamenania, užíva si posledné lúče svojej voľakedajšej slávy. Tak to bolo aj dnes, keď navštívila Rakúsko. Prezident Van der Bellen sa s jej návštevou veľa nenarobil. Zavrhol pôvodnú alternatívu prijať ju v bufete na hraničnom prechode vo Wolfstahle a zvolil si predsa len honosnejšie miesto rozlúčky. Zámok Schloss Hof /čo by sa dalo preložiť aj ako „zámocký majer“/. Budova Schloss Hofu je obľúbenou zastávkou našich cykloturistov. Je vybavená pohostením pre batôžkárov.

Alexander Van der Bellen tu v Schloss Hofe prijal Čaputovú a jej priateľa spolu s manželkou, no bez prehliadky čestnej stráže a bez ostatných atribútov typických pre vzdanie úcty hlavám cudzieho štátu. Bolo pekne slnečno, oba prezidentské páry sa pofotili a Čaputová mohla naspäť do Pezinka. Nešla na bicykli mostom Ch.Norrisa, to nie. Vzala ju služobná limuzína.

Domov si Čaputová odvážala ďalšie vyznamenanie. No Van der Bellen jej na dôvažok pribalil ešte čosi viac. V pár slovnom vyjadrení spomenul obdiv, aký má voči jej schopnosti zvládať situáciu po atentáte na predsedu vlády SR. Udalosť potom zarámcoval „myšlienkou“ akoby odpočutou z bratislavskej kaviarne. Vraj to, čo sa Ficovi stalo vyplynulo z atmosféry a vyjadrení, aké politici na Slovensku už dávnejšie používajú. -van der Bellen nekonkretizoval politikov, ktorí vytvorili živnú pôdu pre atentát, no akých politikov resp. akého politika mal na mysli predovšetkým, vyplynulo z kontextu a slniečkárski slušnoľudia to hravo pochopili.

-Slniečkárski slušnoľudia všade na svete -aj toť na rakúskom zámockom majeri vedia, čo viedlo k atentátu na R.Fica a kto si je v tomto prípade strojcom svojho osudu. Len zaostalí Slováci to nie a nie pochopiť. Predstavte si, – drvivá väčšina občanov SR viní za atentát reči opozičných politikov /62%/, demonštrácie opozície proti vláde /56%/ a písačky protivládnych médií /54,5%/.

Názor slniečkárskych slušnoľudí, že si za atentát môže svojimi rečami súčasná vládna koalícia a R.Fico samotný, -implicitný názor aj pána Van der Bellena zdieľa iba niečo vyše tretiny občanov SR / 38%/. – Nie je to zatiaľ väčšina, no sú to všetko už lepší ľudia, ktorí „vedia, kde je pravda“.

Po krátkom rýchlokurze rakúštiny by sa táto naša elita mohla stať nielen Západoeurópanmi, -ale azda už aj naturalizovanými Rakúšanmi. Na já, -jedem das seine.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Orbán

Orbán: Pripravme sa na to, že Ukrajina sa nestane členom EÚ, ani NATO

27.07.2024 13:20

Maďarský premiér podotkol, že v rusko-ukrajinskej vojne majú obe strany brutálne straty, no napriek tomu sa nechcú dohodnúť.

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2967663x
Priemerná čítanosť článkov: 3795x

Autor blogu

Kategórie