Založ si blog

Fašisti vo Francúzsku vyhrali

Dalo sa to čakať s pravdepodobnosťou rovnou istote. Vo Francúzsku bude naďalej vo funkcii prezidenta malý Macron teda vlastne Micron. Sprevádzaný svojou mumióznou maminou, pardon manželkou. S takmer totálnou podporou médií, veľkokapitálu, prisťahovalcov a najmä svojich pánov spoza Atlantiku sa mu to opäť podarilo. Explicitne za neho hlasovala iba niečo vyše štvrtina Francúzov s volebným právom, ale stačilo to, lebo za LePenovú hlasovalo ešte menej ľudí s volebným právom.

O výsledku volieb rozhodli tí, čo voliť nešli a tí, voliči ľavice, ktorých dezorientoval ľavičiar Melenchon svojim politologicky nepríčetným odporúčaním nevoliť „extrémistku“ LePenovú ale menšie zlo-pravičiara Macron. Nepripomína vám tento pseudoľavičiar jedného slovenského „ľavičiara“ – Petríčka-Cukríčka ?

O výsledku volieb rozhodli stovky faktorov a ich interakcií – no v podstate, zjednodušene povedané o výsledku volieb rozhodla najmä jedna OBROVSKÁ MEDIÁLNA LOŽ. Lož, že LePenová je „fašistka“. Jednoduchí ľudkovia, chudobnejší duchom, informovanosťou a schopnosťou spracovávať informácie kritickým intelektom uverili sloganu o LePenovej fašizme. Bez dôkazov, bez vlastných skúseností,-iba tak, pod tlakom všeobecnej mienky, tlmočenej médiami. A pritom OPAK JE PRAVDA. LePenová nemá ani vo volebnom programe, ani v praktickej politickej činnosti nič fašistické. Nič totalitárne. Naopak, jej program je pluralitný, aj ke´d zdôraznňujúci vlastenectvo, národniarstvo a patriotizmus. LePenová nechce diktatúru jedného názoru, nechce nadradenosť rás, nechce vyhnať z Francúzska prisťahovalcov. Chce, aby francúzska vláda presadzovala v zahraničnej politike iba francúzske záujmy. Chce, aby francúzska armáda a francúzske zbrojovky pracovali iba pre silu Francúzska a nenalievali olej do ohňa v cudzích vojnách, rozpútaných USA.

Fašizmus nie je, keď dávate na prvé miesto záujmy svojho národa. Fašizmus nie je vtedy, keď je cieľom politiky rozvoj vlasti. Fašizmus je v spôsobe vedenia svojej politiky. Fašistická je politika potierajúca právo ľudí na slobodný výber, na pluralitu názorov, na prístup k informáciám a na výber partnerov a priateľov podľa historických tradícií a aktuálnych obchodných a kultúrno-spoločenských záujmov. – A to je presne tá politika, akú uplatňoval a bude uplatňovať E. Macron. Macronova politika je postavená na jednom názore – liberálnom demokratickom ideále, presadzovanom násilnými prostriedkami. Je to politika skrz naskrz fašistická. V záujme bohatých – no najmä amerického veľkokapitálu, ovládajúceho od čias Marshallovho plánu celú francúzsku ekonomiku.

Macron robil a zase bude robiť nie francúzsku ale americkú politiku. Jeho fašizmus je v tom, že sa záujmy takéhoto veľkokapitálu presadzujú agresívnymi a brutálnymi metódami. Spomeňme zásahy Macronovej polície proti žltým vestám, proti odporcom násilnej vakcinácie, proti odporcom francúzskeho zasahovania do konfliktu na Ukrajine. Macronov fašizmus je aj v tom, že i dnes v noci Macronovi policajti zastrelili dvoch demonštrantov proti jeho opätovnému nástupu k moci. Macronov fašizmu je v účasti Cudzineckej légie, francúzskej rozviedky a špeciálnych síl v bojoch na strane banderovcov. V tom, že v katakombách pod Azovstalom sú aj francúzski špecialisti a agenti.

Macron nie je originál fašista. Na to je on príliš MICRON, príliš maličký pánko. Fašista Macron je GENERIKUM tých originálnych pravých fašistov – Anglo-Američanov. Je to ich poslušný chlapček, ktorý sa hrá na samostatného parlamentára pri vyjednávaní s Maďarmi, Nemcami, Rusmi, Číňami. Nie v záujme prirodzených organických a tradičných cieľov geopolitiky Francúzska, lež podľa požiadaviek a propozícií made in USA.

Víťazstvo fašistu Macrona vo Francúzsku je očakávaný smutný dôkaz toho, že veľké a svojbytné Francúzsko už dávno neexistuje. Umrelo s posledným veľkým samostatne konajúcim Francúzom – generálom de Gaullom. A to čo za ním prišlo, a čo od zajtra bude zase,- to už je len taký malý vichistický kolaborantský režim. Nehodný veľkého národa a jeho kedysi veľkej histórie.

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Peter Pellegrini

Pellegrini: Hovoríme nie rušeniu právu veta, migračným kvótam, hovoríme áno mierovým inicatívam a solidarite v EÚ

01.05.2024 15:15

Na Sviatok práce, sa už nemusí hovoriť o vysokej nezamestnanosti, ale o potrebe dobrej práce za dobrý plat, uviedol budúci prezident Pellegrini.

Hrad / Likava /

Hrad Likava obnovia za milióny eur. Areál sprístupnia viac verejnosti, pribudne aj novinka

01.05.2024 15:15

Žilinský samosprávny kraj financie získal z projektu slovensko-českej cezhraničnej spolupráce.

Kyrgyzstan Summit CIS

Po masakre pri Moskve Putin vyháňa z Ruska Tadžikov. Mohol by podmínovať pevnú pôdu pod ich prezidentom?

01.05.2024 15:00

Občania Tadžikistanu majú veľký problém dostať sa cez ruské štátne hranice. Aké dôsledky môže mať nehostinnosť Ruska pre vývoj v ich krajine?

Čaňa

Po požiari príbytkov v Čani umiestnili v miestnej telocvični 45 ľudí vrátane 24 detí

01.05.2024 14:57

Obec podľa starostu zatiaľ mimoriadnu situáciu neplánuje vyhlásiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 761
Celková čítanosť: 2840694x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie