Založ si blog

Zatajené informácie na pokračovanie

Najskôr z domova:

  • Kolega hríbar z Martina v lesoch pri Bystričke našiel už prvé hríby sosnové. Súdiac podľa fotky, pekné, ale vraj červivé. Akokoľvek, hríbar prišiel z lesa celý zhrozený. Nie z medveďov, ale z chamtivých urbárskych a štátnych drevomafiánov. Tí mu cez zimu zobrali-zničili polovicu hory, kam chodil na hríby, čučoriedky a za oddychom. V lese zostali iba vyjarčené zablatené traktorové prte, porozhadzované vetvy a pne po zdravých kapitálnych stromoch. Takúto istú skúsenosť mám z urbárskou a privátnou drevomafiou aj ja z Liptova. Horšie je, že jej pomáhajú aj miestni starostovia, a dokonca aj liptovskomikulášsky okresný odbor životného prostredia. Jeho šéfka odobrila súkromníkovi napr. holorub v katastri obce P. – a potom, -keď sa to začalo vyšetrovať /dodnes sa neukončilo/ odišla na lepší flek ochraňovať prírodu do Demänovskej doliny a Nízkych Tatier. Zdá sa, že bývalý ochranár Budaj je na slovenskú drevomafiu krátky. Vlády sa menia-no banditi na slovenských lesoch ďalej ryžujú. – A verejnosti predkladajú falošný cieľ – chúďatá medvede. Tie sa túlajú po holoruboch zúfalo, ako my hríbari.
  • Po nástupe politického marketingára pána Novotu do prezidentského tímu začala Čaputová robiť zaujímavé – evidentne už predvolebné kroky. Na uzmierenie si katolíckej väčšiny občanov SR a zoslabenie jej slniečkárskeho imidžu vyznamenala štátnymi vyznamenaniami troch zavraždených katolíckych národovcov-študentov z Bielej légie, de facto zavraždených českými šovinistami a boľševikmi. Predvčerom podporila finančnú pomoc Matici slovenskej vo výške 1,5 mil.eur a dnes sme sa z RTVS dozvedeli, že si uctila pamiatku významného slovenského vedca, vynálezcu a národniara Aurela Stodolu. – Čaputová evidentne rozširuje svoju cieľovú voličskú populáciu. V týchto troch prípadoch to nie je na škodu.
  • Zaujímavé veci sa udiali aj v oblasti fungovania právneho štátu. Úhlavného nepriateľa súčasnej ministerky spravodlivosti Kolíkovej /jej bývalého nadriadeného/ obvinili OČTK so všelijakých finančných vecí. Kolíkovej všelijaké finančné veci zostali tam, kde ich dnešná vláda zamietla- teda pod kobercom. Za údajne protiprávnu činnosť bývalého šéf-prokurátora mu hrozí 14 rokov basy. Súčasnému šéf-prokurátorovi Lipšicovi za protiprávnu činnosť už trest vymerali: dostane písomné pokarhanie a musí uhradiť tuším 140 eur za súdne trovy.
  • Za ruský plyn na ďalší mesiac Sulík zaplatil presne podľa inštrukcií Gazprombanky: zmluvnú sumu v eurách poslal na konverzný rubľový účet do Gazprombanky – keď odtiaľ prišla suma v rubľoch do RF, dodávky ruského plynu boli na mesiac zabezpečené.
  • Novinári nás na Slovensku ďalej plašia stále pravdepodobnejšou desivou vládnou koalíciou po budúcich voľbách: Hlas+SaS+PS. Teda tým najhorším z toho najhoršieho. Dá sa slovenský volič znovu oklamať ?

Zo zahraničia:

  • V ČR na Pardubickej univerzite zakázali styk so študentmi doc. Milanovi Javúrkovi. Akýsi rusofóbny študent ho udal, že na prednáške citoval dve state zo slovenskej publikácie “ Vojna v tieni Majdanu…“ a vyzýval študentov, aby čítali všetky informačné zdroje a a až potom si na vojnu na Ukrajine urobili vlastný názor. – Mne sa vyhadzov ani pri najtvrdších protivládnych prednáškach v čase perestrojkového socializmu neprihodil. Jeden milicionár ma chcel síce po prednáške zastreliť poľovníckou puškou,-ale potom sme to s ním v bare pri poháriku za pomoci jeho kolegov potichu urovnali.
  • The New York Times včera napísal, že túžba Zelenského dosiahnuť mier, po ktorom sa pod vládu Kijeva vrátia všetky obsadené oblasti, vrátane Donbasu a Krymu je nerealistická. Za mier bude musieť Ukrajina zaplatiť bolestivými územnými stratami.
  • V očakávaní pouličných bojov zamínovali ozbrojené sily Ukrajiny mnohé lokality mesta. Zamínovali však aj okolie rodinného domu, v ktorom stále žije jedna ukrajinská rodina. Tá o svojom osude informovala verejnosť mobilom cez ukrajinskú sociálnu siete. Ako to napokon s rodinou dopadlo, médiá neinformovali.
  • V litovskom Vilnijuse sa uskutočnilo stretnutie ruských emigrantov a pobaltských Rusov, ktorí odmietajú špeciálnu vojenskú operáciu RF na Ukrajine. Gary Kasparov a spol. sa posťažovali, že rusofóbia na Západe postihuje nielen proputinovských zlých Rusov aj ich – proamerických, liberálnych Rusov loyálnych voči Západu. Vypracovali preto koncept „PREUKAZU DOBRÉHO RUSA“, čosi na spôsob Russische Ausweis-u, ktorý pre Rusov kolaborujúcich z cez 2.sv.vojnu s Nemcami vydávali na okupovaných územiach ZSSR nemecké nacistické orgány. „Preukaz dobrého Rusa“ má ruským emigrantom na Západe pomôcť pri získavaní zamestnaní, bankových pôžičiek, víz, sociálnych benefitov, povolení k pobytu, prístupe k vládnym tendrom, k zamestnaniam v štátnej správe a pod.
  • Predvčerom si v Rusku, Bielorusku, Kazachstane a niektorých ďalších post-sovietskych republikách pripomenuli 100- té výročie založenia Pionierskej organizácie v Sovietskom Rusku. Polohumorne a nostalgicky sa na pionierske časy pospomínali mnohí súčasní ruskí a bieloruskí politici-vrátane bieloruského prezidenta Lukašenka. Hovorilo sa o tom, že až 60 % súčasných obyvateľov Ruska boli kedysi pionieri. Starí páni a dámy sa pokúšali spomenúť, ako sa pionierska šatka viaže. Bez ostychu sa pripomenulo, že náplň a techniky pionierskej práce, dokonca aj heslo „buď pripravený-vždy pripravený“ prevzali ruskí/sovietski pionieri od anglo-amerických skautov. Dozvedeli sme sa, že sa v RF onedlho založí pionierstvu podobná federálna detská organizácia – samozrejme nielen na starých tradíciách, ale aj s novou, súčasnej informatickej dobe vyhovujúcou náplňou.
  • Z Azovstalu včera vyšli do zajatia všetci traja vodcovia pluku Azov s prezývkami Kalina, Volyna a Regis. Pridal sa k nim údajne aj jeden americký admirál, bývalý šéf špeciálnych operácií US Navy , štvorhviezdičkový generál Eric Thor Olson, jeden britský plukovník /J. Bailly/ a zopár inštruktorov z krajín NATO, vrátane inštruktora snajperstva S. Pinnera . Informáciu o zajatí amerického generála admirála Olsona však dnes spochybnil ruský televízny Pervij kanal. Tak či onak, spolu Azovstal opustilo 2439 teda takmer 2500 bojovníkov Ukrajiny a asi 500 civilistov. Vrátane asi 1500 bojovníkov z blízkeho závodu Iljiča a tisíckou bojovníkov zajatých v iných častiach Mariupolu je to okolo 5 000 ukrajinských zajatcov. Väzenské kapacity DNR nestačia a tak sa ukrajinskí vojenskí zajatci presúvajú do Rostova na Done, Novorossijska a i. Živiť celkove takmer 12 000 ukrajinských zajatcov už nie je maličkosť. Našťastie, úroda pšenice v RF vyzerá tohto roku veľmi nádejne.
  • USA hrozili likvidáciou ruskej čiernomorskej flotily, ak táto bude blokovať vývoz ukrajinského obilia z prístavov v Nikolajeve a Odesse. Po telefonátoch amerického ministra obrany Austina s ruským kolegom Šojguom a amerického náčelníka štábu Milleyho s jeho ruským kolegom Gerasimovom sa dohodli pre obilie akési „humanitárne koridory“. Problémom zostali iba ukrajinské míny, ktorými je Čierne more zamorené a ktoré ohrozujú plavbu od Mariupola po Istanbul. PS: pre veľký úspech znovu prikladáme prefotené fotky „fešáckych“ generálov Milleyho /USA/ a Gersimova /RF/.
  • V USA sa množia výzvy vylúčiť z NATO krajinu s najväčšou armádou – Turecko. Problémom je veto Turecka pre vstup Fínska a Švédska do tejto organizácie. Ale tiež to, že Turecko nedovolí vojenským lodiam zo štátov, ktoré nemajú v Čiernom mori pobrežie /USA, UK, F, I, DK…/ vplávať do Čierneho mora. Problémom je, že Turecko okupuje kurdské oblasti v Sýrii a Iraku a že vlastní ruské rakety S-400. Erdogan je navonok neoblomný, -nakoniec však asi ustúpi – no Západ to bude „niečo stáť“.
  • Americký prezident J.Biden počas pobytu v Južnej Kórey navštívil závod firmy Samsung. Spolu s kórejským prezidentom. V ďakovacej reči si Biden poplietol meno súčasného kórejského prezidenta s menom toho predchádzajúceho. A tak miesto poďakovania „drahému priateľovi JUNovi“ poďakoval „drahému priateľovi MUNovi“. – Ajajáááj…Bidena by dnes volilo iba 39% Američanov. Nečudo, -veď jeho nástupu vzrástli ceny pohonných hmôt do aut o 88%. Bidenova predpoveď, že za jeho vlády bude kurz dolára voči rubľu 1 ku 200 sa nesplnil. Kurz bol včera 1 ku 57.

Veru, veru – ajajáááj….

Generál Milley /USA/
Generál Gerasimov /RF/
Štvorhviezdičkový americký generál -admirál Eric Thor Olson /údajne v ruskom zajatí-čo ale iné pramene spochybňujú/ .

Autorom fotiek týchto krásavcov z tv je autor textu

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 761
Celková čítanosť: 2841731x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie