Založ si blog

Kto to vlastne teda na tej Ukrajine bojuje ?

Pán Arestovič, poradca „prezidenta“ Zelenského, dnes vyhlásil, že za Rusov bojujú na Ukrajine Iránci, Kórejčania a Číňania.

Generálporučík Robert Magowan, zástupca náčelníka štábu ministerstva obrany Veľkej Británie zase v dnešnom vydaní The Times priznal na Ukrajine prítomnosť 300 elitných príslušníkov z 45. brigády Kráľovskej námornej pechoty. Táto jednotka, ktorá v apríli mala na starosti evakuáciu pracovníkov ambasády Veľkej Británie sa na Ukrajinu vrátila už v máji. Odvtedy tam plní tajné, bližšie nešpecifikované úlohy.- Trénovaná je na sabotážne a diverzné úlohy v tyle nepriateľa. Napríklad vyhadzovanie mostov, podpaľovanie objektov, atentáty na predstaviteľov nepriateľského štátu a pod.

Prezidentka Čaputová ako hlavná veliteľka OS SR už dávnejšie odsúhlasila prítomnosť cca 10 slovenských občanov v ozbrojených silách Ukrajiny.

Rozličné informačné zdroje hovoria, že na strane Ruska je zapojených takmer 100 tisíc severokórejských ženistov, budujúcich nové železobetónové opevnenia, veliteľské bunkre, cesty a mosty. Iné zdroje vravia o prítomnosti vyše 100 tisíc Poliakov, bojujúcich ako poradcovia, dobrovoľníci a operátori v raketových a leteckých silách Ukrajiny. Na strane Ukrajiny bojujú armádni špecialisti a dobrovoľníci zo všetkých členských krajín NATO, s výnimkou Maďarska a Malty. V OS UA sú ale aj dobrovoľníci z Gruzínska, Čečenska, Bieloruska, arabských štátov a pod. Celkový počet /mimo Poliakov/ takýchto bojovníkov je tiež takmer 100 tisíc. Pri výmenách zajatcov sa zo zajatia v Rusku pravidelne dostávajú aj občania z krajín tzv. Západu.

-Tak ako to je ? Má vojna na Ukrajine charakter nadnárodného konfliktu alebo nie ?

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

heroín

„Matka roka“. S dvomi deťmi v aute prevážala takmer 6000 dávok heroínu

17.05.2024 12:23

Jana A. z Nitry smerovala z Kosova cez Slovensko do Česka.

búrky, počasie, houston, texas

Juh USA zasiahli búrky s vetrom o sile hurikánu, Houston hlási už štyroch mŕtvych

17.05.2024 12:15

Vietor o sile hurikánu narobil mnoho škôd, státisíce ľudí zostali bez elektriny.

Fico postrelenie prevoz BBX

Premiér Fico zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti. V pondelok majú lekári rozhodnúť, čo ďalej

17.05.2024 12:10, aktualizované: 13:10

Predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

francúzsko, polícia

Francúzska polícia v Rouene zastrelila útočníka, ktorý chcel podpáliť synagógu

17.05.2024 11:54

Od prepuknutia bojov v Pásme Gazy sa vo Francúzsku výrazne zvýšil počet antisemitských činov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2869808x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie