Založ si blog

Referendum: protireferendová antikampaň neférových médií

/Čítať rýchlo !/. Dalo sa to čakať. Médiá, dokonca aj také, čo sa hrdia názvom zdôrazňujúcim svoju pravdivosti, začali miesto kampane v prospech referendovej demokracie, protireferendovú antikampaň. Ako inak, odvolávajú sa na svoj akože nezávislý súkromný štatút a právo na názor. – Nuž áno, ide o názor. Ide o názor tých, čo ich zamestnávajú, čo ich platia. A tí sa boja referenda ako čert kríža, boja sa každého väčšieho kúska demokracie pre Slovákov.

Dnes sme sa dozvedeli klamstvá, že referendum je „kampaň Smeru“, platená zákerne v prospech Smeru z verejných, de facto štátnych zdrojov. Samozrejme, je to bohapustá lož. Referendum nevyvolal Smer. Referendum iniciovali občania, nespokojní so súčasnou hrôzovládou. Na občianskych, nestraníckych protivládnych demonštráciách sa volanie po referende ozvalo už na konci leta resp. na jeseň 2020. Smer, Hlas, SNS… si toto volanie ľudí z ulice iba /ak chcete tak populisticky/ osvojili a podporili referendový výbor, ktorí sa následne sformoval. Smer prvé i druhé referendum podporoval, no nebola to jeho stranícka akcia, nebola to a nie je to jeho kampaň. To po prvé.

Po druhé, lživé je i táranie “ pravdových“ médií, že ide o zbytočné vyhodenie peňazí, lebo predčasné voľby možno dosiahnuť aj bez referenda a že referendum bude aj tak neúspešné. Ani jedno a ani druhé nie je pravda. Aj keď by bola lož stokrát opakovaná v médiách, maskovaných za „pravdu“, vždy je to lož.

Dnes sme už v druhom januárovom týždni, od vyslovenia nedôvery vláde ubehne pomaly mesiac a vládni poslanci /bez ktorých sa zmena ústavy a predčasné voľby v NRSR schváliť nedajú/ nemajú ani náznak snahy schvaľovať príslušné ústavné zákony. Naopak, robia všetko, aby sa podarila reinkarnácia matovičovsko-hegeroveskej hrôzovlády na ďalší jeden a štvrť roka.

Predčasné voľby chce v SR podľa prieskumov verejnej mienky vyše 60%, takmer dve tretiny Slovákov. REFERENDUM JE AGENDOU A „KAMPAŇOU“ DVOCH TRETÍN SLOVÁKOV, nie iba členov a sympatizantov Smeru SSD. /Smerákov je podľa prieskumov iba okolo 16-17%/.

A pokiaľ ide o tie peniaze /údajne vyše 8 miliónov eur/-najlepšou cestou ako ich ušetriť je schváliť ústavný zákon o predčasných voľbách v NRSR tak ako sa o tom pred decembrovým pádom vlády v NRSR hovorilo: schváliť ho ešte do polovice januára. No a potom, po schválení príslušného zákona, – dať referendovému výboru právo iniciovať zrušenie „zbytočného“ referenda. –

Vyzerá to tak, že sa nič podobné nestane. Vládne a aj mnohé nevládne strany /ktoré nemajú záujem o predčasné voľby kvôli nízkym aktuálnym preferenciám/ nerobia nič, aby splnili svoj sľub. O schválenie predčasných volieb v NRSR a následné zrušenie „drahého a zbytočného“ referenda nemajú žiaden záujem. Naopak, v pseudoslovenských médiách rozbiehajú protireferendovú antikampaň. Nevedia sa dočkať, kedy referendum zlyhá a kedy sa budú môcť vysmievať Smeru, aký to len utŕžil neúspech, aký utŕžil debakel.

Žijeme v impériu mediálnych lží. Nie iba slovenskom, ale nadnárodnom. Tak ako je nadnárodným kapitál, čo ovláda drvivú väčšinu médií v SR a vo svete, tak sú aj lži z nadnárodne vlastnených médií nadnárodné. Aj keď sa tieto lži neraz týkajú iba malých lokálnych problémikov, ich „zlé“ riešenia v konečnom dôsledku môže mať pre nadnárodné mocenské štruktúry nielen lokálny ale po zreťazení aj globálny dopad. Každá nežiadúca zmena vlády na malom ale logisticky, geopoliticky zaujímavom Slovensku môže byť pre nadnárodné sily obrovskou komplikáciou.

Preto nadnárodné štruktúry neváhajú a dnes , pred referendom na malom „bezvýznamnom“ Slovensku rozbiehajú protireferendovú antikampaň. Preto píšu o tom, že referendum nie je vec Slovákov, ale iba „mafiánov zo Smeru“,- ktorí sa, ako inak, cez referendum a predčasné voľby, chcú vyhnúť „base“. Obludná lož za obludnou lžou. Ani slovo o tom, že referendum nerieši iba súčasnú vládu a jej výmenu v predčasných voľbách. Ani slovo o tom, že ak Slováci referendový návrh schvália, bude to DEMOKRATICKÝ NÁSTROJ na jednoduchšie ukončenie akejkoľvek vlády v budúcnosti, s ktorou by boli Slováci nespokojní. – A áno, aj event. zlej vlády Smeru, Hlasu, SNS, Republiky či LSNS…

Slováci, nedajte sa zneistiť, nedajte sa znechutiť , nadajte sa oklamať lžami o „smeráckom referende“ a „zbytočne vyhodených miliónoch“ -aj keby sa ozývali dennodenne so všetkých médií v SR. Aj keby ich šírili médiá s tými najpravdovejšími pseudopravdami.

21. januára všetci demokraticky zmýšľajúci Slováci pôjdu na referendum. Bez ohľadu na to, koľko ich to bude stáť. Bez ohľadu na to, kto toto referendum inicioval. Za zástenou v referendovej miestnosti nebude Slovákov nútiť ku správnej voľbe žiaden Smer, žiaden Fico. Všetko budú mať v rukách iba oni sami. REFERENDUM JE AGENDA SLOBODNÝCH SLOVÁKOV. Referendum je kampaň za demokraciu na Slovensku. A demokracia je hodnota, ktorá sa nedá vyvážiť žiadnymi peniazmi. Vskutku,-žiadnymi.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Marcela Kosová

Mazákovo miesto je obsadené, novou šéfkou Súdnej rady sa stala sudkyňa Kosová

14.05.2024 11:56, aktualizované: 12:05

Najvyššie miesto v Súdnej rade obsadila bratislavská sudkyňa.

poľsko, baňa

Po závale v uhoľnej bani sú traja baníci nezvestní, ďalší sú zranení

14.05.2024 11:30

K závalu došlo skoro ráno približne 870 metrov pod zemou.

Zuzana Dolinková, Martina Šimkovičová

Šimkovičová aj Dolinková prežili hlasovanie o nedôvere a ostávajú ministerkami

14.05.2024 11:00, aktualizované: 11:41

Za koniec Šimkovičovej hlasovalo len 64 poslancov a za odvolanie Dolinkovej bol rovnaký počet zákonodarcov.

Kosatka dravá

Zvedavosť, hra či výstraha. Kosatky potopili plachetnicu, posádku zachránil tanker

14.05.2024 10:04

Išlo o siedmy takýto incident od roku 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2862102x
Priemerná čítanosť článkov: 3746x

Autor blogu

Kategórie