Založ si blog

Referendum: POZOR-PRÍSNE TAJNÉ !

Pozor ! To že sa 21.januára koná referendum, teda všeľudové hlasovanie občanov Slovenska, zamerané na doplnenie Ústavy SR o možnosť dosiahnuť predčasné voľby aj prostredníctvom referenda-to je, zdá sa, na Slovensku asi prísne tajné. Okrem bilbordovej kampane Smeru SSD a dvoch troch vyjadrení predstaviteľov Smeru /plus jedného vyjadrenia hlasistu Rašiho/ resp. zopár antikampaňových protireferendových príspevkov v médiách sa o referende takmer nehovorí. Všetko okolo referenda sa dosť utajuje. Akoby to bolo štátne tajomstvo.

Predovšetkým mlčia ústavní činitelia. V novoročnom príhovore prezidentka o referende /ktoré sama vypísala/ nepovedala ani slovo. Asi je to pre ňu prísne tajné a ona podpísala záväzok mlčanlivosti. Predseda parlamentu B.Kollár na otázku novinára k referendu odvetil. že referendum podporovať nebude, lebo je to politická agenda Smeru SSD. Ex-mafián Kollár asi zabudol, že je ústavným činiteľom a mal teda oficiálne vystupovať ako parlamentný predstaviteľ všetkých Slovákov. Nie iba ako predstaviteľ vládnej kliky, do ktorej patrí. To isté sa dá povedať o treťom ústavnom činiteľovi, premiérovi Hegerovi. S doplnkom, že jeho vyjadrenia proti referendu boli ešte hanebnejšie ako Kollárove.

Slováci, – tento nedemokratický súčasný režim vám blížiace sa referendum de facto zatajuje. Necháte to tak ? Veď vám tým tento režim, táto vláda bráni uplatňovať si svoje demokratické práva a slobody. – Slováci necháte to tak ? Nenaštvete sa ? Neurazíte sa ? – Ak áno, -skúste sa vláde a médiám za takéto antidemokratické praktiky POMSTIŤ tým, že na referendum just pôjdete !

Lebo v dnešných nedemokratických pomeroch je každý demokratický prejav vôle občana-a teda aj referendum- bojom s týmito pomermi. Je to legálna vzbura proti vláde. -Slováci VZBÚRTE SA PROTI VLÁDE TÝM, ŽE NA REFERENDUM JUST PôJDETE !

Slováci, pomstite sa matovičovsko-hegerovsko-sulíkovskej vláde a prezidentke Čaputovej. – Ako ? Tak, že na referendum just pôjdete,- Nech tých papalášov z toho aj porazí…

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Zuzana Dolinková, Martina Šimkovičová

Hlasovací trojboj: Ministerky odvolávanie ustoja, osud FPU je spečatený. Hlas ustúpil, SNS si musí dávať pozor

14.05.2024 06:00

Podľa politológ síce leží zodpovednosť v prípade FPU na pleciach SNS, no ak si pri riadení fondu nedá pozor, môžu tu vzniknúť podobné podozrenia z klientelizmu a netransparentnosti ako v minulosti.

Furia, dron, Ukrajina

Západ nevyrába to, čo Kyjev potrebuje. Ukrajina takto nemusí prežiť, varuje analytik

14.05.2024 06:00

Rusom na ukrajinskom fronte fungujú kĺzavé bomby aj systémy elektromagnetického boja. Ich nasadenie vysvetlil vojenský analytik Gustav Gressel.

vojna na Ukrajine, Antony Blinken, vlak

ONLINE: Blinken prišiel do Kyjeva v 'ťažkej chvíli' povzbudiť Ukrajinu. Biely dom hovorí o 'zúfalej snahe' Putina pokračovať vo vojne

14.05.2024 05:55

Šéf americkej diplomacie Blinken je neohlásene v Kyjeve. Chce vyslať silný signál podpory USA Ukrajincom, ktorí 'majú zjavne veľmi ťažkú chvíľu'.

Baltimore most loď nákladná

Upratovacie čaty vykonali riadenú demolíciu mosta v Baltimore

14.05.2024 05:49

Nehoda si vyžiadala šesť obetí a spôsobila zastavenie väčšiny lodnej dopravy smerujúcej do rušného prístavu alebo z neho.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2861974x
Priemerná čítanosť článkov: 3746x

Autor blogu

Kategórie